תרבות חזותית וחומרית: איש סגל

נלסון נירית

נירית נלסון היא אוצרת עצמאית ומרצה בבצלאל מזה 14 שנים על נושאים של אמנות עכשווית ואוצרות. מאז 2002 היא מנהלת את תכנית הרזידנסי JCVA בה היא מזמינה אמנים ואוצרים מרחבי העולם לשהייה בארץ, שבמסגרתה לכל אורח נלסון מתאימה תכנית לפי תחום ההתעניינויות שלו ומעודדת תרומה לציבור הישראלי בדמות הרצאה, סדנא, תערוכה וכדומה.

היא החלה את עבודתה במוזיאון ישראל הרצתה, ואצרה תערוכות במשך 9 שנים שבהן החלה לגבש את גישתה האוצרותית. משם עברה לעבוד 13 שנה בקרן לירושלים כיועצת לענייני אמנות. במסגרת זאת יזמה והקימה שתי גלריות; ניהלה את סדנאות אמנים; ייסדה וניהלה את "קולנוע לאור ירח" בשיתוף עם פסטיבל הסרטים בירושלים; אצרה תערוכות ובחרה פסלי חוצות עבור ירושלים; יזמה הקימה וליוותה פעולתן של מיזמי אמנות כמו "מעמותה" במרכז דניאלה פסל או פרוייקט "פלחי עיר"; אצרה את אוסף הצילום של משכנות שאננים שהוא אחד החשובים בתחומו; ועוד.

משנת 2000 בהרצאותיה בבצלאל, היא מאתגרת את תלמידיה לנתח ולהתרשם מאמנות מזויות שונות בהדגישה גם את הפן האוצרותי. לאחרונה היא מלמדת עם נועם סגל גם את תלמידי התואר השני את רזי הפרקטיקה האוצרותית.

ע"ע בוויקיפדיה

niritnls1@post.bezalel.ac.il