תרבות חזותית וחומרית: איש סגל

סלה אשר, פרופ' חבר

אשר סלה (יליד פירנצה) הינו היסטוריון. מחקריו עוסקים בעיקר בספרות יהודי איטליה בעת החדשה המוקדמת ובתקופת האמנסיפציה ובלימודי קולנוע. בנוסף תרגם יצירות רבות מאוצר הספרות העברית וכותב עבור עיתונים שונים באיטליה בנושא פוליטיקה ותרבות במזרח התיכון.
לאחר לימודיו באוניברסיטת ג'נבה קיבל תואר מוסמך מאוניברסיטת פריז VII ותואר דוקטור מבית הספר הגבוה לשפות מזרחיות אשר בפריז. בין השנים 2011-2012 היה עמית מחקר בתוכנית הפוסט-דוקטוראט במרכז כץ ללימודים יהודים מתקדמים באוניברסיטת פנסילבניה שבארה''ב.
כיום סלה הוא מרצה בכיר באקדמיה לאומנויות בצלאל בירושלים, בה הוא חבר סגל ההוראה מאז 1998 ומעביר קורסים שונים בנושאים הקשורים בלימודי תרבות במחלקה להיסטוריה ותיאוריה ובתוכניות התואר השני השונות. הוא מרצה גם באוניברסיטה העברית בירושלים.
בין פירסומיו הרבים אודות תולדות יהודי איטליה, מהדורה מדעית מבוארת באיטלקית של ה-'משא בערב' מאת שמואל רומנילי (פירנצה, 2006), La République des Lettres: Rabbins, médecins et écrivains juifs en Italie au XVIIIè (Boston/Leiden: Brill, 2007) ו Marco Mortara: un rabbino italiano tra riforma e ortodossia (Firenze: La Giuntina, 2012). . בתחום הקולנוע עוסק בקולנוע איטלקי וישראלי ובדמות היהודי בתרבות החזותית.

asrslh@post.bezalel.ac.il