תרבות חזותית וחומרית: איש סגל

טרגן יעל

Yael.taragan@gmail.com

אופנאית, עוסקת בהיבטים פרקטיים ותיאורטיים של האופנה, מתוך תפיסה רב-ממדית של הדיסציפלינה ושאיפה לעורר דיון מקצועי, מושכל וביקורתי על בגדים ולבוש.

טרגן סיימה בהצטיינות יתירה תואר שני (MA) במחקר התרבות באוניברסיטת תל-אביב, קודם לכן השלימה תואר ראשון בעיצוב אופנה (B.Des) בשנקר ותואר נוסף בפילוסופיה וקולנוע (BA) באוניברסיטת תל-אביב.

כיום משמשת כרשמת ומנהלת אוסף מוזיאון העיצוב בחולון- בו אצרה בעבר פרויקטים בתחום הלבוש, כמעריכה ובוחנת מטעם משרד החינוך במגמות אופנה וכיו"ר הוועדה למונחי האופנה מטעם האקדמיה ללשון עברית. קודם לכן שימשה כמעצבת ומנהלת אמנותית בבית האופנה Comme Il Faut וכתבה את מדור האופנה השבועי של עיתון "גלובס". בעשור האחרון היא מלמדת במחלקה לצורפות ואופנה ובמחלקה להיסטוריה ותיאוריה בבצלאל ובשנתיים האחרונות אף בתכנית לתואר שני בעיצוב בשנקר.

yael.taragan@post.bezalel.ac.il