תרבות חזותית וחומרית: איש סגל

פרסוב אלעד

אלעד פרסוב Master of Design Management

בוגר התוכנית לניהול עיצוב באוניברסיטת פראט בניו יורק, מרכז ההתמחות בניהול עיצוב בתוכנית לתואר שני בעיצוב תעשייתי בבצלאל ותלמיד מחקר שלב א' בבית הספר ללימודי הסביבה ע"ש פורטר באוניברסיטת תל אביב.

עם סיום לימודי BFA בעיצוב קרמי בבצלאל, עבר לגור בניו יורק שם עבד כמעצב בשלוש חברות לעיצוב קרמי. במהלך השהות בניו יורק, אלעד הציג את עבודותיו ב 10 תערוכות עיצוב קרמי ברחבי ארה"ב. בהמשך למד בתוכנית לתואר שני בניהול עיצוב באוניברסיטת פראט בניו יורק. עם חזרתו לישראל השתלב כיועץ לשיווק וניהול עיצוב בחברה לייעוץ כלכלי אסטרטגי. בתפקידו עבד כחבר בצוות ייעוץ רב תחומי וניהל מגוון רחב של פרויקטי ייעוץ החל מפרויקט החונכות לעסקים קטנים של התמ"ת וכלה בתוכנית אב עירוניות וייעוץ למשרדי ממשלה.

בשנת 2005 אלעד סייע בהקמת ההתמחות בניהול עיצוב בתוכנית לתואר שני בעיצוב תעשייתי בבצלאל. מוניטין ההתמחות בניהול עיצוב הולך וגובר יחד עם השתלבות בוגריה בתפקידי מפתח בתעשייה הישראלית.

כתלמיד מחקר ומלגאי באוניברסיטת תל אביב, אלעד חוקר את ההשפעות הסביבתיות של תהליכי ניהול עיצוב בישראל. במחקרו, אלעד מחפש אחר דרכים חדשות לשיפור האיכויות הסביבתיות והחברתיות של העיצוב כחלק מתהליך פיתוח מוצרים חדשים.

פן חשוב נוסף הוא הגינה הקהילתית שאלעד הקים יחד עם שכניו בשכונת רסקו בירושלים. הגינה הוקמה במהלך של תכנון משותף של תושבי השכונה והיא מורכבת מחלקת טבע עירוני, בוסתן, מתקן משחקים ומתקיימות בה מגוון פעילויות קהילתיות מקיימות.

dm@post.bezalel.ac.il