תרבות חזותית וחומרית: איש סגל

קמיאן-קשדן עדינה, ד"ר

ד"ר עדינה קמיאן-קשדן היא אוצרת בכירה לאמנות מודרנית במוזיאון ישראל, ירושלים, ומרצה באקדמיה לאמנות ועיצוב "בצלאל" בתחומי האמנות המודרנית והאוצרות. קמיאן-קשדן אצרה מספר רב של תערוכות וכן כתבה קטלוגים ומאמרים רבים על דאדא וסוריאליזם, מרסל דושאן, מאן רי, ז'ואן מירו ועוד. היא האוצרת האמונה על אוסף ורה וארטורו שוורץ לאמנות דאדא וסוריאליזם במוזיאון ישראל. ספרה "דושאן, מאן ריי וחידת השעתוק" יוצא לאור בדפוס רוטלאג' בקרוב. התערוכה המתחלפת האחרונה שאצרה עדינה, "אין כמו בבית", התמקדה בטרנספורמציה שעבר החפץ הביתי מדושאן עד היום שהושב למעין-בית בתוך המוזיאון בליווי קטלוג דמוי "איקאה". התערוכה הבאה שלה מתוכננת ל-2020 ותעסוק בשעתוק מימי רומא העתיקה ועד לעידן הדיגיטלי.

בעלת תואר ראשון בפסיכולוגיה ותואר ראשון כללי מן האוניברסיטה העברית. תואר שני בפסיכולוגיה קלינית ותולדות האמנות מהאוניברסיטה העברית. תואר שלישי בהסטוריה ותיאוריה של האמנות מן המרכז לחקר הסוראליזם ומורשתו אוניברסיטת אסקס/מנצ'סטר/טייט, אנגליה.

adinaka@post.bezalel.ac.il