חדשות ואירועים

אבגדהוש

אירוע

התערוכה YONAS AL MASRI DEAD OR ALIVE

(26.2-09.3.2013, פתיחה: 20:00, לשעות פתיחת הגלריה עיינו בגוף המודעה, גלריה BAAD , סלמה 60, תל אביב, )

התערוכה YONAS AL MASRI DEAD OR ALIVE
עיבוד תסריט לתערוכה מאת במאי הקולנוע השוודי אקסל פטרסן

פתיחה 26.2 בשעה 20:00

נעילה - 9.3

לצפיה בהזמנה ורשימת מציגים

יונס אל מסרי רצה להיות אמן. הוא זיקית, חמקמק, מזויף.
הוא תמיד מגיע ללא הזמנה. הוא תמיד עוזב כמו גנב.
המניעים שלו אף פעם אינם ברורים, גם לא האופק.

"YONAS AL MASRI DEAD OR ALIVE" הינה תערוכה המהווה פורטרט לדמות בדיונית מסרט חדש בשם "מתחת לפירמידה" ("Under the Pyramid") של במאי הקולנוע והאמן השוודי אקסל פטרסן. דמותו של יונס אל מסרי טרם לוהקה, אבל הוא שם בחוץ, אורב, איפשהו לאורך הגבול.

אקסל פטרסן, אמן וקולנוען, נולד ב-31 לאוקטובר בסטוקהולם, שוודיה. פטרסן, בוגר התואר השני לאמנויות מה- The Royal Institute of Art בסטוקהולם, למד קולנוע ב-FAMU Academy of Performing Arts בפראג. ב-2012 הוא הצטרף ל- Mountain School of Arts בלוס אנג'לס והחל לעבוד על “Under the Pyramid” (מתחת לפירמידה), סרט חדש המצולם בסטוקהולם, תל אביב וקהיר.
סרטו החשוב הראשון באורך מלא של פטרסן, AVALON, קיבל בחודש שעבר שני פרסים בתחרות האוסקר השוודית (Guldbaggar), ואת פרס ה-Fipresci בפסטיבל הסרטים הבינלאומי של טורונטו TIFF. בין שאר הפסטיבלים הגדולים בהם הוקרן הסרט, ניתן למנות גם את פסטיבל Berlinale בברלין.
בשנים האחרונות פטרסן הציג באינטנסיביות את סרטיו הקצרים ומיצבי הווידאו שלו בפסטיבלים וגלריות שונות ברחבי העולם.

למידע נוסף לגבי האמן
avalonthefilm.com is Axel Petersén's first feature
niklasbelenius.com is Axel Petersén's gallerist
youtube.com/user/axelpetersen?feature=watch is the youtube channel