חדשות ואירועים

אבגדהוש

אירוע

33.3 תקליטים ישראליים, שריטות מקומיות

(תערוכה, 14.10-20.11.2010, ראה שעות פתיחה בהזמנה, סלמה 60 תל אביב, )

33.3 תקליטים ישראליים, שריטות מקומיות

ב- 14 באוקטובר 2010 תיפתח בגלריה של בצלאל, סלמה 60, תל אביב, התערוכה "33.3 – תקליטים ישראליים, שריטות מקומיות".

בערב הפתיחה תהיה הופעה של להקת התפוחים.

ויניל :  רב שיח במסגרת התערוכה

יום שישי, 12 בנובמבר, בשעה 11:00

11:00- 12:10  –

רותי דירקטור – דברי פתיחה

ערן ליטוין – על אספנות תקליטים כתשוקה וכמושא מחקר

דוד טרטקובר – 31 על 30 וחצי

הפסקה

יואב קוטנר – מותו של התקליט

קובי אור  - עטיפות תקליטים גנוזות של רפי לביא

הכניסה לרב - שיח ולתערוכה חופשית

את התערוכה אוצרים אבשלום סולימן וערן ליטוין והיא מבוססת על אוסף פרטי של תקליטי ויניל.
בתערוכה יוצגו כ- 200 עטיפות תקליטים ישראליים משנות החמישים ועד לאחרוני הוינילים משנות התשעים. בין השאר תיוחד מחווה לעטיפות התקליטים שעיצב דוד טרטקובר החל מסוף שנות השישים ואשר הפכו לאיקונות החרוטות בתודעה התרבותית.

התערוכה מבקשת להציע את עטיפות התקליטים כמרחב פעולה תרבותי שאיגד בתוכו מפגש יצירתי מרתק בין מוזיקה וויזואליה, וכצומת שבו הצטלבו דימויים, מילים ומוזיקה.
לצד ההיבט הנוסטלגי הבלתי נמנע, מתקיים התקליט בעל העטיפה המעוצבת כאובייקט של תשוקה המשקף הלכי רוח ותודעה חברתית, ומהווה כר פעולה לצלמים, למעצבים ולאמנים.

בתערוכה גם יוצגו עבודת הוידאו "אגוניה" של שי-לי עוזיאל, אשר במרכזה שירו של טריפונס "אגוניה", וכן סרט תיעודי קצר של שגיא אזולאי ומרים הקון על "תקליטי אזולאי", חנות תקליטים השוכנת ביפו משנת 1953 ועד היום. "תקליטי אזולאי" מכרו והקליטו מוזיקה מזרחית בשנים שבהם הייתה לחלוטין מחוץ לזרם המרכזי של המוזיקה הישראלית. חנות התקליטים שייכת למשפחתו של שגיא אזולאי, היום תלמיד שנה ב' במחלקה לאמנות בבצלאל. הסרט שבו עוקב אזולאי אחרי אביו ודודו הוא מסע אישי וביוגרפי ובה בעת מסע בעקבות מקום יוצא דופן בתרבות המוזיקה הישראלית.

התערוכה היא תוצר של קול קורא שפורסם בשנה שעברה. רותי דירקטור, אוצרת הגלריה של בצלאל, הפנתה לאמנים, אוצרים ויוצרים שונים קול קורא תחת הכותרת "אם היית יכול לעשות משהו בגלריה, מה היית עושה?". כמאה הצעות הגיעו בעקבות הקריאה, ומתוכן נבחרה הצעתם של ערן ליטוין ואבשלום סולימן.
ערן ליטוין הוא עורך מוסיקלי בקול ישראל, ערך ספרים ואצר מספר תערוכות שעסקו בהיבטים שונים של תרבות פופולרית ישראלית. לומד בתכנית ללימודי אוצרות של אוניברסיטת ת"א.
אבשלום סולימן הוא אמן וכותב. לומד בתכנית לתואר שני באמנויות בבצלאל.

אירועים במהלך התערוכה:
יום חמישי, 21.10 , בשעה 20:00
מיצג של דניאל יהל – "תוכנית רדיו על אוכל שרוף" (בהשתתפות ליאור אמיר קריאל)

התערוכה תינעל בשבת, 20 בנובמבר.