חדשות ואירועים

אבגדהוש

אירוע

חלל:תצוגה

(הרצאה, 28.10.2010, 18:00, האודיטוריום של המחלקה לארכיטקטורה, בצלאל 1 פינת שמואל הנגיד, ירושלים, )

המחלקה לארכיטקטורה תארח את אמן הוידאו גלעד רטמן, אוצרת האמנות עדי אנגלמן, והאדריכל אורן שגיב לשיחה על החלל של עבודת האמנות, על הקשר בין צורת הצבה לתוכן, אוצרות ועיצוב חלל מחוץ לקופסה הלבנה.

חלל:תצוגה, ארוע הפתיחה של עונת ההרצאות במחלקה לארכיטקטורה בבצלאל, יבחן את הקשרים שבין עבודת האמנות לחלל אותו היא מדמה ומייצרת ובו היא מוצבת. אם ניתן לדבר על מאפייניה של אמנות "עכשווית", הרי שהם יהיו קשורים ביציאתה מפרדיגמת המוזיאון הסטרילי ובעדכון יחסיה עם האדריכלות, הפוליטיקה והמרחב הציבורי. מיצבים, עבודות וידאו, אירועי אמנות ושפות הגוף הם האמצעי. חשיבה מחדש וקריאת תיגר על מוסדות חברתיים ומנגנוני כוח היא המטרה.

עדי אנגלמן, עורכת ומוציאה לאור של מגזין פיקניק (נוסד 2007, תל אביב), אוצרת וחוקרת אמנות עצמאית, מאוצרי הביאנלה השנייה לאמנות עכשווית בהרצליה. בוגרת תואר שני בתולדות האמנות מאוניברסיטת לונדון.

גלעד רטמן, בוגר המחלקה לאמנות באוניברסיטת קולומביה. בוגר ומרצה במחלקה לאמנות בבצלאל. הציג בתערוכות רבות בארץ ובעולם ביניהם: MoMa P.S1, מוזיאון ישראל, מוזיאון חיפה, מוזיאון ת"א, Discovery Award - Recontres d'Arles, ו Dallas Contemporary Center. גלעד זכה בפרסים רבים כגון: פרס גבעון של מוזיאון ת"א, פרס ישראכרט של מוזיאון ת"א, ופרס האמן הצעיר של משרד המדע התרבות והספורט.

אורן שגיב, אדריכל, אמן ומעצב חלל. בין היתר עיצב את המרכז לאמנות דיגיטאלית בחולון, את חללי התערוכות המתחלפות למוזיאון ישראל המחודש ואת הפרויקט "Intersection" לקוודריאנאלה של פראג 2011. מלמד אדריכלות באקדמיה בצלאל.