חדשות ואירועים

אבגדהוש

אירוע

פרוייקטים אבודים במחלקה לארכיטקטורה

(הרצאה, 06.1.2011, 18:00, המחלקה לארכיטקטורה, הבנין ההיסטורי של בצלאל, רח' בצלאל פינת שמואל הנגיד, ירושלים, )

פרוייקטים אבודים במחלקה לארכיטקטורה

ביום חמישי, ה-6 לינואר בשעה 18:00, יתארח האדריכל יהושע גוטמן בסדרת ההרצאות "פרקטיקה אדריכלית", בהרצאתו "פרוייקטים אבודים".
ההרצאה תבחן את הפרוייקטים של המשרד שמעולם לא הוצגו, לא זכו בהכרה, בתחרות או בפרס וכאלו שככל הנראה שלעולם לא יבנו, אך הם אלו שמיצבו את המשרד ואת אופיו היחודי בנוף המקומי.

אדריכל יהושע גוטמן הוא מרצה בכיר במחלקה לארכיטקטורה בבצלאל וראש היחידה ל"מבנים מורכבים". הוא לימד בין השאר באוניברסיטת קולומביה ומכון פראט בניו יורק ובטכניון בחיפה.
יהושע הוא בוגר בית הספר לארכיטקטורה באוניברסיטת קולומביה GSAPP, ושותף, יחד עם עדי אסיף, במשרד גוטמן אסיף בתל אביב. במהלך קיומו התנסה המשרד בתחומי תכנון מגוונים וקני מידה שונים: תערוכות, פרויקטי עיצוב, מיצבים ומיתוג, מבנים מסחריים, מוזיאונים, מבני חינוך ואקדמיה בארץ ובחו”ל. גישת המשרד היא התייחסות לארכיטקטורה כאקט תרבותי, חברתי כלכלי וסביבתי, המכתיב גישה לכל פרויקט מתוך עמדה ספציפית, רעננה ועדכנית.

פרוייקטים נבחרים: מעון יום קריית השרון, נתניה (2010) 'מיזוג אוויר פתוח’  בכיכר ג’נראלי, ירושלים (2010), פרויקט פינוי בינוי "רמת השקמה", רמת גן (2010), בניין מגורים בכיכר מסריק, תל אביב (2009), מבנה מגורים לשימור מיוחד בנווה צדק, תל אביב (2008), מוזיאון הקריקטורה הישראלי, חולון (2007), האנגר 9 נמל תל אביב (2005) ועוד.