חדשה

ד"ר טל בן צבי נבחרה למשנה לנשיא בצלאל

(24.7.2012)

(צילום:דוד עדיקא)

ועדת החיפוש שדנה בבחירת המשנה לנשיא, בחרה בד"ר טל בן צבי שתחל בתפקידה באוקטובר 2012.  בן צבי תחליף את פרופ' יערה בר-און המכהנת בתפקיד זו השנה השמינית. המינוי אושר על ידי הסנאט והועד המנהל של בצלאל.

ד"ר טל בן צבי היא חוקרת תרבות ואוצרת של אמנות עכשווית ומסיימת בימים אלה את תפקידה כראש בית הספר לאמנויות, מכללת סמינר הקיבוצים, תל אביב.  כיום עוסקת במחקר על אמנות עכשווית בערי הנמל המעורבות - עכו וחיפה וזאת בהמשך למחקר בפוסט דוקטורט במכון טרומן באוניברסיטה עברית ירושלים העוסק באמנות עכשווית ביפו.

בן צבי השלימה תואר ראשון בתולדות אמנות ואמנות יצירה באוניברסיטת חיפה, לימודי אוצרות בסמינר לאוצרות ותיאוריה בבית הספר לאמנות קמרה אובסקורה תל אביב, תואר שני ודוקטורט בפקולטה לאמנות באוניברסיטת תל אביב וכן משתתפת מספר שנים בקבוצות מחקר במכון ון ליר בירושלים.
לצד מחקר אקדמי בן צבי הנה אוצרת של אמנות עכשווית ובמסגרת זו אצרה מספר רב של תערוכות יחיד ותערוכות קבוצתיות במוזיאונים מרכזיים בישראל ובחללי תצוגה אלטרנטיביים. ניהלה שתי גלריות לאמנות עכשווית (גלריה קרן היינריך בל, תל אביב וגלריית הגר לאמנות ביפו) והציגה את עבודתה במספר מקומות רב באירופה וארצות הברית במסגרת תערוכות, אירועי אמנות וכנסיים אקדמיים.
על פעילות זו קיבלה בשנת 2008 את "פרס אוצר" מטעם משרד התרבות, המדע והספורט.  מנימוקי הוועדה: "טל בן צבי מוכרת בעשור השנים האחרונות כאחת האוצרות והחוקרות המצוינות של אמנות ישראלית ופלסטינית. המגמות שבהן היא עוסקת מעוגנות בשכבות חברתיות או באוכלוסיות שלא תפסו מקום מרכזי באמנות הישראלית ההגמונית".
במהלך שנים אלה כתבה מספר רב של קטלוגים של התערוכות וטקסטים מרכזיים המהווים גוף ידע משמעותי בתרבות חזותית בכלל ובאמנות עכשווית בפרט.
פעילות ציבורית ארוכת שנים בוועדות המרכזיות בתחומי האמנות בארץ: חברה במדור לאמנות פלסטית, המועצה הישראלית לתרבות ולאמנות, משרד התרבות המדע והספורט. נציגת המדור בועדות "ביינאלה בוונציה", "אמן בקהילה", "אמן מורה", "פרס אוצר" ועוד, יועצת בועדת הפרויקטים לאמנות עכשווית של עירית תל אביב וקרן רבינוביץ, חברה בוועדה הציבורית בתחום האמנות של סל תרבות ארצי.
ד"ר טל בן צבי תחליף את פרופ' יערה בר-און, היסטוריונית וחוקרת תרבות המשמשת כמשנה לנשיא לעניינים אקדמיים זו השנה השמינית ותסיים תפקידה באוקטובר 2012.

סיקור במדיה

Haaretz 25.7