חדשה

ד"ר חיים יעקובי נבחר לראש התכנית לתואר שני בעיצוב אורבני

ועדת החיפוש של האקדמיה בצלאל אשר מונתה לבחירת
ראש התכנית לתואר שני בעיצוב אורבני
בחרה לתפקיד את ד"ר חיים יעקובי אשר יתחיל את תפקידו באוקטובר 2013.

ד"ר חיים יעקובי, הוא אדריכל בוגר המחלקה לאדריכלות בבצלאל. המשיך את לימודיו בתכנית לעיצוב עירוני באקדמיה המלכותית לאמנות בקופנהאגן בתמיכת מילגה מטעם ממשלת דנמרק. לאחר מספר שנים בהן עבד כאדריכל במשרדים מובילים בירושלים בהם עסק בעיקר בעיצוב עירוני, תכנון עירוני ועיצוב נוף המשיך את לימודי התואר השני בתמיכת מילגה של הקונסוליה הבריטית ב Bartlett  שבאוניברסיטת לונדון, וסיים את לימודיו שם בהצטיינות. עם חזרתו לישראל פעל כאדריכל עצמאי וקידם מספר פרויקטים בשיתוף עם ארגוני זכויות אדם, הידוע שבהם הוא פרויקט מגורים בתכנון הקהילה ל -35 משפחות משבט הג'אהלין. עם חזרתו מלונדון החל ללמד במחלקה לאדריכלות בבצלאל הן כמנחה בסטודיו והן כמרצה בסמינר תיאורטי שעסק בתיאוריות בתכנון ועיצוב עירוני.

בסוף 1999 החל יעקובי את לימודי הדוקטורט במחלקה לגיאוגרפיה באוניברסיטת בן גוריון. מחקרו הביקורתי עסק בהיסטוריה המרחבית של הערים המעורבות בישראל, ומבחינה תיאורטית עבודתו הפגישה בין תיאוריות סוציולוגיות ופוליטות לבין תכנון העירוני. בשנים אלה אף הגה והקים ד"ר יעקובי, בשותפות עם אדריכלים ומתכננים נוספים, את עמותת "במקום -  מתכננים למען זכויות תכנון" ארגון שהפך עם השנים לאחד המרכזיים בתחום התכנון, עירוניות וצדק מרחבי בישראל. במהלך העשור הראשון להקמת "במקום" שימש בתפקידים מרכזיים.

כבר במהלך לימודי הדוקטורט זכתה עבודתו של ד"ר יעקובי לחשיפה, ומאמריו פורסמו בכתבי עת אקדמיים מובילים בישראל ובעולם. כמו כן, ב-2004 פורסם ספרו הערוך הראשון בהוצאת Ashgate שהיה בין הטקסטים הראשונים שדנו תיאורטית וביקורתית באדריכלות בישראל. במהלך השנים אצר ד"ר יעקובי בשותפות עם אדר' שלי כהן שתי תערוכות בגלריית בית האדריכל ביפו ("הפרדה" ו"הביטוס") ופרסם שישה ספרים נוספים (מונוגרפיות וספרים ערוכים) העוסקים בהיבטים מגוונים של תכנון ועיצוב עירוני בהוצאות מובילות בישראל ובעולם.

לאחר חזרתו מפוסט-דוקטורט באוניברסיטת ברקלי, הוא נקלט כמרצה באוניברסיטת בן-גוריון ובקיץ האחרון הוא שב משבתון בן שנתיים בו היה עמית מחקר במחלקה לאדריכלות באוניברסיטת קיימברידג', מעמד שהתאפשר לאחר שזכה במענק מארי-קארי מן הנדיבים והתחרותיים ביותר של האיחוד האירופי.

עם כניסתו לתפקיד ראש התכנית לתואר שני בעיצוב עירוני יוביל ד"ר יעקובי אקדמיזציה של תכנית הלימודים שתהפוך את בוגרי התכנית למתכננים וחוקרים אינטלקטואלים, בעלי עולם מושגים תיאורטי ורב-תחומי עדכני, שיתרמו לשיח ולפרקטיקה העירוניים בישראל. תכנית הלימודים תשמש בסיס לעבודת המחקר של הסטודנטים שתהווה חלק אינטגרלי מפרויקט הסטודיו. לעניין זה יביא יעקובי את היכרותו האקדמית והמקצועית עם תחומי ידע מגוונים במחקר העירוני כמו גם את היכרותי עם חוקרים מובילים. מהלך זה יוביל ליצירת מעורבות אקטיבית של התכנית, הסגל והסטודנטים בחיים העירוניים בישראל בכלל ובירושלים בפרט.

ד"ר חיים יעקובי יחליף את פרופ' זאב דרוקמן אשר עמד בראש התכנית מיום הקמתה.

סיקור במדיה

הארץ (גלריה) 1.5.2013