חדשה

היוצר הבינלאומי ניקולא טרזי נבחר לראש התכנית לתואר שני באמנויות

(08.7.2014)

הוועד המנהל של האקדמיה בצלאל אישר את המלצת ועדת החיפוש למנות את ניקולא טרזי לראש התכנית לתואר שני באמנויות.

ניקולה טְרזי (מג'נטה, איטליה, 1982) הוא עורך החי בניו-יורק. מאז שנת 2006 הוא עובד בבית ההוצאה Giancarlo Politi Editore ממילאנו, המוציא לאור את מגזין Flash Art, וב-Nadace Pargue Biennale Foundation בפראג, שם הוא עובד כעורך, כאוצר וכמנהל תערוכות בארבעת הביאנלה האחרונות (2007-2009-2011-2013).
כיום הוא עורך המהדורה האמריקאית של מגזין Flash Art International, שם זכה לעבוד על כתבות שער מיוחדות שהציגו את פיה בקסטרום, קלייר פונטיין, סטרלינג רובי ועל גיליונות מיוחדים תחת הכותרת Art & Language שהוקדשולסצנות המקומיות בניו-יורק, ישראל, ברזיל, אוסטריה והמדינות הנורדיות. הוא אף ערך גיליונות המתמקדים ביחסים בין אמנות ובידור, אמנות וקולנוע ואמנות ותיאטרון. מעבר לתפקידו ב-Flash Art International הוא משמש גם כראש דסק ניו-יורק במגזין Flash Art Italia, כעורך משנה במגזין Flash Art CZ&SK ועורך מייעץ למגזין Flash Art HU.
מאמריו של טרזי התפרסמו בבמות שונות, ביניהן: Il sole 24 Ore (מילאנו), Monopol (ברלין), Flatt (ניו-יורק), ערב-רב (תל-אביב), biweekly.pl (ורשה), והוא אף תרם מפרי עטו לספרי אמנות ולקטלוגים של תערוכות כדוגמת "נוישטיין: כלומר רישום" (מוזיאון ישראל) והתערוכהPostmonument  בביאנלה ה-14 לפיסול (קררה, איטליה).
בשנת 2010 ארגן סמינר שכותרתו "הפנומנולוגיה של אמנות עכשווית" בבית הספר לאמנות של אוניברסיטת ייל (ניו-הייבן) ומאז לימד גם באוניברסיטת קולומביה (ניו-יורק), SIAC (שיקגו), iCI (ניו-יורק), האקדמיה לאמנות ולעיצוב בצלאל, NABA (מילאנו), המכון האינדונזי לאמנות (ג'וג'קרטה) ובמדרשה, בית ברל.
הוא היה שותף להפקתן של התערוכות הבאות: “Painting Overall” בביאנלה ה-5 בפראג, “Four Rooms”  במרכז לאמנות עכשווית CCA בוורשה, “Modern Talking” במוזיאון Muzeul National de Arta Cluj-Napoca (רומניה), “Circa 1986” ב-HVCCA בפיקסוויל, ניו-יורק, “Champs-Élysées” ב- Palais de Tokyoבפריז.
מאז 2007 הוא נמנה על הצוות של Lucie Fontaine, דמות בדיונית רבת פנים הפועלת באמצעות יצירת אמנות, הפקת תערוכות, עריכת ספרים, כתיבה, אספנות, ארגון כנסים ועוד ועוד.
חברי ועדת החיפוש הגישו החלטה אמיצה וחדשנית. מדובר ביוצר בעל שם בינלאומי, שמבין אמנות ברמה הפרקטית והתאורטית בצורה יוצאת דופן עם קשרים בינלאומיים וידע מעמיק של סצנת האמנות.
ניקולא טרזי יחליף את ד"ר רפאל זגורי אורלי אשר כיהן כראש התכנית לתואר שני באמנויות משנת 2010 ויסיים בסוף שנת הלימודים הנוכחית את תפקידו.
התכנית לאמנויות הינה מובילה בתחום ורבים מבוגריה הם אמנים שמובילים את סצנת האמנות הצעירה בישראל ובחו"ל.

סיקור במדיה :

Gallerist NY 8.7.2014