חדשה

בצלאל במקום הראשון בין בתי הספר בשבוע המעצבים בטוקיו

(23.9.2014)

האקדמיה בצלאל זכתה במקום ראשון בתחרות תערוכת בית הספר, בקטגוריית בתי הספר הזרים, במסגרת שבוע העיצובב טוקיו.

זוהי למעשה הקטגוריה היחידה בה בתי ספר זרים הורשו להשתתף ומתוך כמות לא מבוטלת של בתי ספר גבוהים לעיצוב מכל רחבי העולם בלטו והצטיינו במיוחד הנציגים שלנו.
המציגים קיבלו מחמאות חמות ורבות מצוות השופטים על חמישה פרוייקטים מצויינים ומבריקים.
תודות ומחמאות לבוגרי המחלקות השונות ולמרצים, על הכישרון, המאמץ והעבודה שהשקיעו, וברכות על ההישג הנפלא. כולנו גאים בכם.

לצפיה בהזמנה

במסגרת שבוע העיצוב, שמושך אליו יותר מ-100,000 מבקרים מרחבי העולם, הציגו בוגרים טריים ממחלקות העיצוב של בצלאל תערוכה חדשה של הפרויקט המתמשך ״How To״

קצת על פרוייקט HOW TO

עם גידול בפופולריות של אתרי מדיה חברתיים חדשים, חלה עלייה מהירה במנגנוני שיתוף חלופיים ותרבות DIY (עשה זאת בעצמך). פלטפורמות כמו YouTube התמקדו והגדירו מחדש את "העצמי": ארכיון של סרטוני הדרכה אישיים בווידאו, בהם אנשים מרחבי העולם מסבירים כיצד לבצע משימות פשוטות כמו מורכבות - בדרך ויזואלית, באמצעות שפה וסגנון הייחודי להם. באמצעות קטעי וידאו אלה, "סודות" האומנות והעיצוב מתגלים שוב.

פרוייקט HOW TO בוחן תופעות שיתוף חדשות אלה ותוצריהן. בתערוכה זו התבקשו המעצבים על ידי אוצרות התערוכה להגיב לסרטון YouTube שנבחר עבורם, ולהציג פרשנות מעשית של ה״סוד״ הנלמד בו תוך שהם יוצרים בעקבותיו אובייקט חדש ומקורי. כמהלך משלים התבקשו המעצבים להעלות סרטון מקורי משלהם המתעד ומסביר את תהליך יצירת האובייקט החדש ובכך מכשיר את הקרקע להמשכיות של ידע ועשייה.

תערוכה זו הינה פעימה שניה בפרויקט מתמשך בניסיון להציג נקודת מבט חדשה על למידת תהליכי יצירה וניסוח מחודש ועדכני של יחסי מעצב-משתמש/מורה-תלמיד בעולמות אקדמיים, פיזיים ומקוונים.

משתתפים:

איתן אלוא - המחלקה לתקשורת חזותית / גל בולקא - המחלקה לעיצוב תעשייתי / דנה בן שלום - עיצוב לתעשייתי, תואר שני / ערן ברבקוב - המחלקה לעיצוב קרמי וזכוכית / יואב פרי - המחלקה לתקשורת חזותית

עיצוב והנחיה

דב גנשרוא / לנה דובינסקי / מעין לויצקי / ליאורה רוזין