חדשה

RDFD מארחת משקיפים מ LACDE

(15.6.2015)

קבוצת המחקר RDFD – Relevant Design For Disaster שפועלת במסגרת רשות המחקר של האקדמיה לאמנות ועיצוב, בצלאל, ירושלים. קבוצה שעוסקת במחקר יישומי לסביבת אסון, ארחה  12 משקיפים מארבע מדינות שהיו אורחים של הארגון הבינלאומי LACDE- הארגון להתמודדות השלטון המקומי בחירום ואסון המוני של מרכז השלטון המקומי בישראל.
מר ערן לדרמן ופרופ' מייק טרנר מבצלאל חברים בוועדה האקדמית של LACDE.

המשלחת המכובדת כללה נציגים מן הארצות הבאות:
סין - נציג בכיר של מערך החירום של בייג'ין +משלחת מאחד המחוזות של שנחאי
יוון - יו"ר מרכז השלטון המקומי ונשיא ההתאחדות הרפואית של אתונה.
אוגנדה – יו"ר ארגון העיריות בסובב אגם ויקטוריה וכן 3 ראשי ערים
שבדיה-  מנהל האוניברסיטה לקשרים בינלאומיים אופסלה

ביקור המשלחת כלל סיור במחלקה לעיצוב תעשייתי וקבלת סקירות על פעילות קבוצת המחקר.  מר ערן לדרמן הציג בהרצאתו את תפיסת עולמה וחזונה של קבוצת המחקר ה RDFD ופרויקטים שונים שמיצגים את פעילותה זו, פרופ' מייק טרנר הציג בהרצאתו את הקשר בין פעילות רשות המחקר והחדשנות של בצלאל בכלל וקבוצת RDFD בפרט לנעשה התחום זה בעולם תוך התמקדות בארגונים כגון UNESCO  ו. UNISDR

לבסוף התקיים פאנל ודיון בהשתתפות פרופ' עידו ברונו מבצלאל,  פרופ' אבי קירשנבואם מהטכניון ואבי רבינוביץ מזכיר כללי של  LACDE בנושא שיתוף פעולה בין האקדמיה למרכז השלטון המקומי בארצות שונות בסוגיות ההתמודדות עם אסונות וחוסן עירוני. משתתפי הכינוס הביעו עניין רב בפעילותה של בצלאל בתחום הגדלת החוסן העירוני ובהתמודדות עם אתגרי אסון, וכן הוחלט על המשך שיתוף הפעולה והידוקו בעתיד.