חדשה

פרופ' נורית כנען קדר ז"ל

(05.11.2015)

פרופ' נורית כנען קדר, חוקרת, אוצרת ומבקרת אמנות הלכה לעולמה אתמול לאחר מחלה ממושכת.

פרט לפעילות האקדמית הענפה באוניברסיטת תל אביב כאחת המייסדים של החוג לתולדות האמנות
(1969), כראשת החוג וכדיקנית החוג לאמנויות, כמייסדת כתב העת "מותר", בית הספר לאדריכלות ע"ש עזריאלי והתכנית הבין תחומית לאמנות, נודעה פרופ' כנען קדר כחוקרת בינלאומית לאמנות במגוון גישות ותקופות . מאמנות צלבנית במזרח התיכון, לקבוצות שוליות בפיסול ימי הביניים, דרך אמנות נוצרית במאה התשע עשרה והעשרים באיזורנו ועד למקומן של נשים כאמניות ופטרוניות אמנות בראי ההיסטוריה.

פרופ' כנען קדר כיהנה כראשת המחלקה לאמנות בבצלאל בשנים   1982-1985 ויסדה את כתב העת לאמנות "בצלאל".
תקופת ניהולה את המחלקה התאפיינה, כקורות חייה, בשילוב שבין מעשה לתיאוריה. היא עיצבה מחדש את מבנה הלימודים בשנים הראשונות והמתקדמות במחלקה, מבנה שאת עקבותיו ניתן לזהות עד היום, מיצבה את רוח ההוראה במחלקה כשילוב שבין תפיסת הוראת האמנות האמריקאית לבין זו האירופאית, תוך הטמעה של רוח הוראת אמנות לתנאים אקדמיים. כנען קדר זימנה להוראה במחלקה לאמנות שורה של דמויות שהפכו משמעותיות לעולם האמנות המקומי ולבצלאל ואשר השפעתם ונוכחותם ניכרת עוד במחלקה.

המחלקה לאמנות מוקירה את פועלה של פרופ' נורית כנען קידר