שישה עשר גדמי עצים: קריפטומריה ג׳פוניקה כארכיטקטורה | בצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים

שישה עשר גדמי עצים: קריפטומריה ג׳פוניקה כארכיטקטורה

אירוע פתיחת שנה בבית הספר לארכיטקטורה
תאריך:
21.11.22

בית הספר לארכיטקטורה מזמין את הקהל הרחב לפתיחת התערוכה והשקת הקטלוג ׳שישה עשר גדמי עצים: קריפטומריה ג׳פוניקה כארכיטקטורה׳.

הפרויקט מהווה ניסיון לדעת משהו על ההווה באמצעות עץ. אפילו לא עץ שלם, רק גדם. העבודות בפרויקט הן ניסיון להיכנס אל מעמקי היער, ולחשוב במונחים אדריכליים וצילומיים, על שינויים עכשוויים בתפיסות הטבע שלנו.

הפרויקט התפרס והתפתח בהדרגה לאורך שלושה קורסים: הסטודיו ’יוזמות לצמיחה מרחבית שלילית‘, הסדנה ’אקולוגיות קיצוניות‘, והסטודיו ׳אידאולוגיות טבע‘. הוא נוסד בבית הספר לארכיטקטורה והתקיים בשיתוף עם המחלקה לצילום, ביפן ובישראל, בהנחיית דר״ ארז גולני סולומון, יואב אוריון, קטרין פבלובה וקייגו קובייאשי.

הפרויקט יוצג גם במוזיאון טיקוטין לאומנות יפנית, במסגרת הכנס הדו-שנתי השישי של האגודה ללימודי יפן בישראל. קטלוג עבודות הפרויקט יוצא לאור בעברית ויפנית, בתמיכת הקרן הבינלאומית של טושיבה.

יום שני | 21.11.22 | 17:00-18:00

מבואת בית הספר לארכיטקטורה, רח' בצלאל 1, פינת שמואל הנגיד, ירושלים