"מחברת הזהב" | השקת כרך ב׳ - תמר גטר | בצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים

"מחברת הזהב" | השקת כרך ב׳ - תמר גטר

תאריך:
4.11.24

המחלקה לאמנות ע״ש רומי ובלאנש שפירו בבצלאל מתכבדת להזמין להשקת הכרך השני בסדרת הספרים מחברת הזהב היוצאת לאור בשיתוף הוצאת הספרים ׳אסיה׳. השנה מוענק הכרך לאמנית תמר גטר, אחת האמניות הבולטות בישראל מאמצע שנות השבעים ועד היום.

יצירתה האמנותית הענפה והמקורית נמשכת יותר מחמישה עשורים. במהלך תקופה זו נוכחותה בשדה האמנות המקומי קנתה לה מקום מרכזי וייחודי, בזכות הנושאים והתכנים שבהם עסקה ובזכות אופן הנגיעה שלה בשאלות מהותיות, שחיברו בין המקום והזמן למעשה האמנותי. גטר מזוהה בעיקר עם ציור, אולם תחומי העשייה שלה התפרשו לאורך השנים על פני מדיומים רבים, שהבולטים שבהם וידאו ורישום.

במשך כשני עשורים הייתה גטר מהמרצות הדומיננטיות במחלקה לאמנות בבצלאל. בקיאותה והידע הנרחב שלה באמנות פלסטית ובספרות נכחו לאורך שנות ההוראה שלה כחלק בלתי נפרד ממשנתה הפדגוגית ומתפיסותיה כאמנית. היא לימדה קורסים רבים בתחומים שונים, החל בשיעורי ציור ורישום וכלה בסדנאות רעיוניות וקורסי קריאה וניתוח טקסטים, שירה וקולנוע. היא חיברה בין הדיסציפלינות השונות ודרשה מתלמידיה ותלמידותיה למצות מחשבה ומהלכים. אלה העריצו אותה ונענו בדריכות לקריאותיה ולביקורת שהביעה, אף שלא אחת חוו את נחת לשונה החדה. כמבקרת היא חיוותה את דעתה במישרין וללא פשרות, והייתה לדמות מרכזית מוערכת ומשפיעה. ההבנה המעמיקה והרגישה שלה את המעשה האמנותי לצד הגישה התאבה לפענוח מרכיבי היצירה וחידותיה, הן רוחה של המחלקה לאמנות בבצלאל.

'מחברת הזהב' היא סדרת ספרים חדשה של המחלקה לאמנות בבצלאל, בשיתוף הוצאת הספרים ׳אסיה׳, אשר מציעה לקורא המקומי מבט אינטימי על יצירות שטרם נחשפו והיחשפות לשיח עכשווי של אמנים מהמחלקה עם אמנים מהשורה הראשונה בשדה האמנות הישראלי.

באירוע ישאו דברים:
יוסף קריספל, ראש המחלקה לאמנות בבצלאל, דברי ברכה