הארץ | העבודות של בוגרי/ות בצלאל נותנות תקווה והשראה | בצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים

הארץ | העבודות של בוגרי/ות בצלאל נותנות תקווה והשראה

פורסם ב
25.8.24

הטלטלות האקלימיות מובילות לערעור מערכות חברתיות, כלכליות ואקולוגיות, ובהכרח משנות את הגדרת הערך של האמנות, העיצוב והאדריכלות. בצלאל מעודדת פרויקטים המשלבים חשיבה מקיימת כחלק מרכזי בתהליכי מחקר, עיצוב, תכנון ויצירה, מתוך אחריות אישית ומקצועית כלפי הקהילה, הסביבה והדורות הבאים.

החל משנת 2015 התפתחה בבצלאל יוזמה לעידוד פרויקטי גמר העוסקים בתחומי הקיימות על ידי הענקת תו ״בצלאל בסביבה - קיימות וקהילה״. הכתבה סוקרת מקבץ פרויקטי גמר להם הוענק התו:

כליל בוכריס, ׳הבלים יפים׳
המחלקה לצורפות ואופנה

בפרויקט הגמר עיצבה כליל חמש מערכות לבוש עשויות חומרים ממוחזרים ושאריות, כגון שמלה עשויה רשת דייגים.

כליל בוכריס שמלה
כליל בוכריס, ׳הבלים יפים׳. צילום: שלו אריאל

הדר חלפון ואחינעם תמר וירט, ׳שעטנז׳
המחלקה לעיצוב תעשייתי

הדר ואחינעם הפיחו חיים חדשים במצעים ישנים תוך שימוש בטכניקת הליבוד, ובכך שואפות לסייע בצמצום בעיית הפסולת הנגרמת ממוצרי טקסטיל.

טקסטיל מלובד
הדר חלפון ואחינעם תמר וירט, ׳שעטנז׳. צילום: ליהיא ברגר

יואב בלבן, ׳OpenWatters׳
המחלקה לעיצוב תעשייתי

בפרויקט הגמר תכנן יואב מחולל חשמל נייד אשר יוצר אנרגיה מתוך גלי הים. הפרויקט מנגיש את רעיון ניצול אנרגיית הגלים לקהל הרחב ולמפתחי מוצר.

גלגל במים
יואב בלבן, ׳OpenWatters׳. צילום: חופית ארביב

שי קסלברנר וגיא רון, ׳על ההריסות׳
בית הספר לארכיטקטורה

שי וגיא מנתחים בפרויקט הגמר את כרוניקת ההרס שעומדת מאחורי צמיחת העיר הישראלית, ומציעים כנגדה ניסוי מחשבתי-תכנוני האוסר כמעט לחלוטין על הריסת מבנים במרחב הישראלי.
בהנחיית: דן חסון, איתן שאג

שי קסלברנר וגיא רון, ׳על ההריסות׳
שי קסלברנר וגיא רון, ׳על ההריסות׳.

עמית חליפה ואיתי ארליך, ׳אדמה רוויה׳
בית הספר לארכיטקטורה

עמית ואיתי מציעים רעיונות שונים לשיקום המערכת האקולוגית שנפגעה על ידי האדם ב׳ביצת כבארה׳, אשר ישולבו בפעילויות חינוך ותיירות.

עמית חליפה ואיתי ארליך, ׳אדמה רוויה׳
עמית חליפה ואיתי ארליך, ׳אדמה רוויה׳.

לקריאת הכתבה המלאה באתר הארץ
לאתר בוגרי/ות בצלאל 2024