פרופ׳ אורי ברטל נבחר לעמוד בראש התכנית לתואר שני בעיצוב תעשייתי | בצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים

פרופ׳ אורי ברטל נבחר לעמוד בראש התכנית לתואר שני בעיצוב תעשייתי

פורסם ב
28.8.24

פרופ׳ אורי ברטל נבחר לעמוד בראש התכנית לתואר שני בעיצוב תעשייתי החל משנת הלימודים הבאה.

פרופ׳ אורי ברטל הוא יפנולוג המתמחה בתיאוריות של עיצוב יפני עכשווי כולל חקר אופנה, עיצוב תעשייתי, מנגה ותקשורת חזותית. עמד בראש המחלקה לתרבות חזותית וחומרית בבצלאל.
ברטל, בוגר תואר ראשון בהצטיינות במסגרת הדו-חוגית ללימודי מזרח אסיה ויחסים בינלאומיים באוניברסיטה העברית בירושלים. לאחר סיום התואר הראשון קיבל את מלגת ה-Monbusho מטעם הממשלה היפנית, ולמד לתואר שני במחלקה למנהל עסקים בין-לאומיים באוניברסיטת Aoyama Gakuin בטוקיו. עם חזרתו לארץ למד בתכנית לתואר שני בעיצוב תעשייתי בבצלאל, ולאחריהם המשיך ללימודי דוקטורט בביה"ס למדעי התרבות באוניברסיטת תל-אביב בהתמחות תרבות חזותית עכשווית.

בצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים מאחלת הצלחה רבה, ומודה לראש התכנית היוצאת, ד״ר רומי מיקולינסקי, על תרומתה לתכנית ולבצלאל.