מגזין בצלאל | טכנולוגיה פוגשת נוודות | בצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים

מגזין בצלאל | טכנולוגיה פוגשת נוודות

סטודיו חדשני בתכנית לתואר שני בעיצוב תעשייתי
פורסם ב
13.1.25

במסגרת ההתמחות בטכנולוגיה בתוכנית לתואר שני לעיצוב תעשייתי חוקרים הסטודנטים והסטודנטיות את הקשר בין טכנולוגיות מתקדמת לסוגיות חברתיות-סביבתיות עכשוויות, ובודקים/ות כיצד יכולות טכנולוגיות חדשות להעצים את שדה העיצוב, לצד הבנה ביקורתית של השפעת הטכנולוגיה על האדם.

השנה, מועבר על-ידי רועי ביגר ואייל פריד הסטודיו  "מקס הלוחם בדרכים במאהל בדואי" שעסק בשתי תופעות אוניברסליות ובקשר המרתק ביניהן: נוודות וחיי נוודים מסוגים שונים וכיצד אלה פוגשים את תופעות קיצון שאנו חווים כיום (דוגמת השינוי האקלימי, מגמות של צפיפות אוכלוסין במגה-ערים ודילול משאבי טבע). תוך מהלכים ניסויים ופיתוחיים בוחנים הסטודנטים/ות מזוויות שונות - מחקריות, ביקורתיות, תרבותיות ועיצוביות - את התפקיד שממלאת הטכנולוגיה בנוודות עכשווית בתנאי קיצון ושואלים: האם טכנולוגיות עכשוויות (ועתידיות) יכולות לייצר פתרונות משמעותיים? האם הטכנולוגיה מקדמת אותנו אבולוציונית או שמא היא חלק מהבעיה?

סטודנטים/ות בסטודיו "מקס הלוחם בדרכים במאהל בדואי" בהנחיית רועי ביגר ואייל פריד
סטודנטים/ות בסטודיו "מקס הלוחם בדרכים במאהל בדואי" בהנחיית רועי ביגר ואייל פריד

חלל הפקה וירטואלי

בשבוע שעבר התקיימה במסגרת הסטודיו סדנה לשימוש בתוכנת Unreal Engine - פלטפורמה מובילה ליצירת משחקים, סרטוני וידאו והדמיות תלת-ממדיות. 

את הסדנא הנחה אמיר יציב, אמן שמייצר אמנות בעזרת התוכנה, והיא התחלקה לשני מפגשים: המפגש הראשון עסק במדיום הקולנועי ככלי לבניית נרטיב וביסוס של מהלך עיצוב ספקולטיבי - תכנון עיצובי המדמיין תרחישים עתידיים אפשריים. המפגש התקיים בסטודיו של אמיר שהציג בפני הסטודנטים והסטודנטיות יצירה חדשה שיצר המשלבת מגוון טכנולוגיות מבוססות AI. הסטודנטים/ות נחשפו לטכנולוגיות חדשות בהן הוא עושה שימוש בעבודתו ועל האופן שבו ניתן לרתום אותן בכדי להעביר חוויה ולהפעיל את הצופה. בעזרת הכלים החדשים שלמדו בסדנא, בנו הסטודנטים/ות תרחיש ספקולטיבי של נוודות בתנאי קיצון בכדי לזהות צורך אנושי אמיתי.

המפגש השני התקיים בחלל ההפקה הוירטואלי (Virtual Production Studio), אולפן חדשני המשלב טכנולוגיות תלת-ממד בזמן אמת בקמפוס ג׳ק, ג׳וזף ומורטון מנדל. בסיועו של טמיר אלעזר, הסטודנטים והסטודנטיות הפיקו וצילמו סצנות של סביבות וירטואליות על בסיס הנרטיבים שפיתחו. התוצרים מהסדנא משמשים את הסטודנטים כבריף עיצובי איתו יתמודדו במהלך הקורס, ועבורו יפתחו טכנולוגיות חדשות לצרכים שעלו.

סטודנטים/ות בסטודיו "מקס הלוחם בדרכים במאהל בדואי" בהנחיית רועי ביגר ואייל פריד
סטודנטים/ות בסטודיו "מקס הלוחם בדרכים במאהל בדואי" בהנחיית רועי ביגר ואייל פריד


כתב: פרופ׳ אורי ברטל
ראש התכנית לתואר שני בעיצוב תעשייתי

קראו עוד במגזין בצלאל >>

InstagramFacebook