חדשות בצלאל
أخبار بتسلئيل
Bezalel News
מגזין בצלאל | שבוע הספר 2025
הספר – כאובייקט פיזי, כמרחב רעיוני, וכאמצעי ביטוי אישי ותרבותי –הינו בעל מקום משמעותי בשדה האמנות והעיצוב. הוא כלי חשיבה, שדה ניסוי, וחומר גלם למחקר ויצירה.
לכבוד שבוע הספר, מגזין בצלאל איגד מקבץ ספרים שנוצרו במסגרת פרויקטי הגמר במחלקה לתקשורת חזותית. הספרים עוסקים בסוגיות אישיות וחברתיות עמוקות מתוך נקודת מבט של העכשיו: חוויות של זהות ומגדר, טראומה וזיכרון, אי־ודאות קיומית, קשר בין אדם למקום, ובחינה של יחסי כוח בעידן של שינוי מתמיד.
ביטויים של ודאות והיעדרה
בהשראת רוח התקופה, הפרויקט של הגר שגב שואל איך חיים בתוך חוסר ודאות. דרך כלים מדעיים ואמנותיים, היא יוצאת למסע רגשי ורציונלי אחר טבעה של אי־הוודאות — לא כדי לפתור אותה, אלא כדי לשהות בה, להאזין לה, ואולי ללמוד לקבל אותה כחלק בלתי נפרד מהקיום.
שלומי קשור בחוט
בתוך שיח ציבורי שטוח ומנוכר, שבו שולטות מילים כמו "אסטרטגיה" ו"נזק אגבי", עלמה קלמס ביקשה לחפש שפה אישית ורגשית יותר. לשם כך האזינה לשמונה נשים המספרות את חוויותיהן מהחודשים האחרונים — סיפורים על אהבה, כעס, כאב ותושייה שנדחקים לעיתים לשוליים בזמן מלחמה.
קורות הארץ בעידן האנתרופוקן (ואיך העולם הגיע לקיצו)
מאז ומעולם דמיינו בני ובנות האדם את סוף העולם. בעידן האנתרופוקן, שבו השפעת האנושות על כדור הארץ חסרת תקדים, החורבן הופך לאפשרות ממשית. הפרויקט של אפרת שמואלי, מציע מבט ספקולטיבי מתוך עיניו של כדור הארץ, ובוחן עתידים אפשריים שיד האדם עשויה לעצב, ושואל: האם נוכל להתמודד עם המציאות שיצרנו?
חיפוש אחר הים ההולך ונעלם
ים־המלח היה מאז ומתמיד מקור לאגדות, סקרנות ומסתורין. עם השנים גברה ההכרה בערכו ובאוצרותיו – אך גם בניצול המתמשך שלהם. הספר של עטרה סליה ליפקין, מבקש לשמר את זיכרון המקום, לפני שיימחק כליל מהנוף ומהתודעה.
גן-עדן
ברומן הגרפי, יוצרת עדן בזן מויסייב פורטרט כואב ואמיץ העוסק באלימות במשפחה, המזקק חוויית חיים מורכבת של פגיעה, חשיפה והישרדות.
ההצגה חייבת להימשך[ גם עם אנדומטריוזיס]
״מחזור זאת לא מחלה״, אבל אצל אחת מעשר נשים זאת כן. הפרויקט של מאי טלאן, מהמחלקה לתקשורת חזותית, מציג את מאחורי הקלעים של ההתמודדות עם מחלת האנדומטריוזיס דרך סיפורה הטרגי-קומי וללא המסכות של החולה הממוצעת.
בקרו באתרי בוגרי/ות בצלאל לעוד מגוון רחב של פרויקטי גמר.