אדר' ארז אלה | בצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים

אדר' ארז אלה

ארז אלה נולד בירושלים ולמד אדריכלות באוניברסיטת תל אביב וב- Delft TU בהולנד.
ארז ייסד את HQ ארכיטקטים ב -2008 בתל ,אביב לאחר שבמשך שנים היווה חלק משמעותי בשניים ממשרדי האדריכלות הבולטים בעולם. הוא שימש כשותף זוטר ב -  OMA P.C ברוטרדם, וכמנהל-שותף ב -REX ניו , יורק.

בתל אביב, מוביל ארז את HQ ארכיטקטים עם מעל 35 אדריכלים המבצעים פרויקטים שונים בישראל ובעולם.
למשרד פורטפוליו נרחב ומגוון הכולל פרויקטים ציבוריים, מבנים בתחום התרבות והחינוך, וכמו כן משרדים, בתי- מלון ומסחר. כמו כן למשרד מחלקת תכנון אורבני.
בזכות היכולת לאתגר מוסכמות ולחשוב מחוץ לקופסא, המשרד ההי חלק משיתוף פעולה ישראלי-אמריקאי עבור אתגר NASA ליישוב מאדים "Mars on Habitat ."

מעורבותו של ארז אלה בתחומו נפרסת הרבה מעבר לעולם העיצוב האדריכלי . הוא היה אוצר שותף של הביתן הישראלי בביאנלה לאדריכלות ונציה 2012 , והיה עורך שותף של ספר האדריכלות ” נושאת מטוסים - רעיונות אמריקאיים ואדריכלות ישראלית אחרי 1973" (2012, cantz Hajte .)
ב 2011 ייסד ארז את יחידת המחקר ” תכנון מנגנוני “ אותה הוביל בבית הספר לאדריכלות בבצלאל. כיום הוא ממשיך להוביל ולהנחות את פרויקטי הגמר של סטודנטים בשנה חמישית.
בנוסף, הוא מכהן כחבר הוועד המנהל של עונת התרבות בירושלים מאז 2012

תמונה