אריאל בלונדר | בצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים

אריאל בלונדר

אדריכלית המשלבת מחקר אקדמי ועשייה עיצובית חוצת דיסציפלינות וקני מידה, מתכנון אדריכלי והתחדשות עירונית, ועד לסביבות תוכן, תערוכות, מרחבים חושיים לבעלי צרכים מיוחדים, פיתוח טקסטיל ועוד. היא עוסקת במחקר אקספרימנטלי בחומר במבחר מסגרות, החל מאוצרות הביתן הישראלי לביאנלה ה15 לאדריכלות בוונציה (LifeObject), דרך הוראה  (‘Material World’, FABRICation) ומעורבות במגוון פרויקטים אמנותיים (Jacquard 2.0). מתמחה בחומרים מרוכבים, ומחקר הדוקטורט שלה בטכניון עסק בהטמעת חומריות טקסטילית בחומרים מרוכבים ליישום אדריכלי. כיום, היא  עורכת שיתופי פעולה מחקריים עם מעבדת GSA  בבית הספר לאדריכלות בפריז  ENSA Quai Malaquais , וכן במכון רקח לפיזיקה באוניברסיטה העברית, שם היא בוחנת יישומים בקנה מידה אדריכלי לייצור צורה באמצעות תסכול חומרי ואי-התאמות גיאומטריות.

תמונה
dacian groza Israel Pavilion Venice Biennale