אדר' יובל בר | בצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים

אדר' יובל בר

אדריכל יובל בר החל את לימודי האדריכלות במכון לטכנולוגיה של אילינוי (Illinois Institute of Technology) במסלול B Arch בין השנים 1983-1985. בוגר הטכניון B Arch במסלול ארכיטקטורה ובינוי ערים משנת 1988. את פרויקט הגמר סיים בהצטיינות תחת הנחיתו של ריימונד אברהם (Raimund Abraham) במכון פראט (Pratt Institute) בניו יורק. בעל תואר MSc מאוניברסיטת קולומביה בניו יורק במסלול ארכיטקטורה (Architecture & Building Design) משנת 1990. החל ללמד במחלקה לארכיטקטורה בבצלאל בשנת 1992, ובשנת 1998 הצטרף כחבר סגל מן המניין. בשנת 2001 מונה למרצה בכיר.

לאחר סיום לימודיו, בשנת 1990 עבד במשרדים Paul Segal &associates, Ehenkrantz & Eckstut, Richard Meier בניו יורק, ולאחר מכן בארץ במשרד במשרד רזניק אדריכלים כשותף עמית עד שנת 2004. בעל משרד עצמאי YBGSNA בשותפות עם גלית שיפמן-נתן משנת 2005.

משרד YBSNA מעורב פרויקטים ציבוריים משמעותיים עבור משרד ראש הממשלה, נשיא המדינה, אוניברסיטאות מובילות בארץ, הרשות לפיתוח ירושלים ועוד גופים ציבוריים. כמו כן המשרד עוסק בשיתופי פעולה בין לאומיים עם משרד האדריכלים הבריטי  Foster + Partners, ה- BBC , ושורה של משרדים  גופים ציבוריים בסין ובנגריה. משרד YBSNA הוזמן על ידי מרכז התרבות האירופי להשתתף בתערוכת הבינאלה לארכיטקטורה בונציה בקיץ 2021.

תמונה
מרכז הבריאות העולמי - ז'נבה 2014