לנה דובינסקי | בצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים

לנה דובינסקי

לנה דובינסקי היא מעצבת המתמחה בתחום הקרמי, חוקרת ומרצה במחלקה לעיצוב קרמי וזכוכית בבצלאל. בעבודותיה היא חוקרת את הנושאים הקשורים בהכרה המחודשת באחריותו החברתית והסביבתית של המעצב ובהיבטים האתיים של העשייה והייצור העצמי. היא תרה אחר ההזדמנויות למימוש ערכי השפה החומרית המקומית והייצור המקומי בעידן הגלובליזציה. עבודותיה נכללות באוספים ובתערוכות בארץ ובעולם והיא זכתה במספר פרסים ומענקים. בנוסף, היא אוצרת תערוכות וכותבת מאמרים המתמקדים במקומו של הקראפט בעשייה ובמחקר העכשוויים.

כמרצה בבצלאל היא מתמקדת בסוגיות חברתיות ואקולוגיות. היא שימשה כראש מסלול העיצוב במחלקה לעיצוב קרמי וזכוכית בין השנים 2008-2014 והחל משנת 2014 היא מרכזת את קבוצת המחקר "עיצוב חומרים" הפועלת במסגרת המחלקה והרשות למחקר ולחדשנות בבצלאל. היא פועלת כמרצה אורחת במוסדות אקדמיים בארץ ובעולם.

דובינסקי סיימה בהצטיינות את לימודי התואר הראשון במחלקה לעיצוב קרמי וזכוכית בבצלאל. את התואר השני בהצטיינות סיימה באוניברסיטת תל-אביב. התזה שלה עסקה בבחינת המודלים התכנוניים של "ועד ירושלים" שפעל בעיר לאחר שנת 1967. כיום היא דוקטורנטית במסגרת המעבדה לארכיאולוגיה חישובית ובמסגרת בית ספר ג'ק, ג'וזף ומורטון מנדל ללימודים מתקדמים במדעי הרוח של האוניברסיטה העברית.

תמונה
סיפורי נוסעים (חלק מסדרה), 2016, טכניקה וחומרים: יציקה לתבנית, חריטה, הלחמה, אבנית שחורה, פליז, פלדת אל-חלד, Photo: Leonid Padrul / MUSA Eretz Museum, Tel Aviv