רונית ורד | בצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים

רונית ורד

רונית ורד היא חוקרת תרבות אוכל, עיתונאית ומחברת ספרי אוכל ומסעות. "פינת אוכל", המדור השבועי שלה, מתפרסם מאז שנת 2007 במוסף "הארץ" ועוסק בתיעוד מסורות אוכל מקומיות. מאמרים פרי עטה התפרסמו במיטב המגזינים הקולינריים והספרים, בישראל ובעולם, והיא מרבה להרצות ולהנחות פאנלים מקומיים ובינלאומיים בנושאים הקשורים למטבח וזהות, אוכל ופוליטיקה, מטבח יהודי וצמיחתו של המטבח הישראלי. בשנים האחרונות עוסקת באוצרות קולינרית, בניית תכניות אמנותיות-קולינריות, לגופי תרבות (ביניהם הגלריה האוניברסיטאית באוניברסיטת תל אביב, סינמטק ירושלים ומכון התרבות הפולני) ובייעוץ קולינרי לתכניות טלוויזיה ולהוצאות ספרים.

תמונה
גידול שומשום בארץ ישראל, צילום - דן פרץ