יאן טנדרוולד | בצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים

יאן טנדרוולד

יאן טנדרוולד (נולד ב-1961, נורבגיה) מרצה במחלקה לארכיטקטורה בבצלאל ואדריכל שותף בארכטיק אדריכלים בירושלים. למד אדריכלות בבית הספר לארכיטקטורה באוסלו (תוכנית דיפלומה), ציור באקדמיה לאמנות ועיצוב (SHKS) באוסלו, סדנא לציור בירושלים ,(JSS) לימודים עירוניים במעבדה הבינלאומית לארכיטקטורה ועיצוב אורבני ( ILAUD) בסיינה, איטליה ובבית הספר רוטנברג באוניברסיטה העברית, ירושלים. בהוראה, מטרתו לספק את הבנת הארכיטקטורה המודרנית, החל בחקירה כיצד פלאדיו כאדריכל הצליח להפוך את העתיק למודרני. ההתבוננות הביקורתית בארכיטקטורה מודרנית נבחנת על מנת להמחיש לסטודנטים את המשכם של מושגי היסוד האדריכליים מאז האדריכלות היוונית והרומית המוקדמת יותר, דרך פלאדיו, הרנסנס והבארוק. אופן הוראה זה מיצר את הקישור להבנת הארכיטקטורה העכשווית באמצעות חקירת הארכיטקטורה של אדריכלים מודרניסטים מוקדמים (במיוחד לה קורבוזיה), ושל אדריכלים נורדיים מהדור שאחריו כולל סברה פהן (Sverre Fehn), הפרופסור שלו מתקופת לימודיו באוסלו. כהרחבה לקורס, מזה שנים יוזם ומעורב בהוראת סטודנטים מהמחלקה לארכיטקטורה בבצלאל בסיורים לימודיים מגוונים באיטליה וביוון.