יולי כהן | בצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים

יולי כהן

יוצרת תיעודית, במאית ומפיקת סרטים. מרצה מצטיינת בתואר השני לתקשורת חזותית בבצלאל ומלמדת במכינה לחברה הערבית של בצלאל.

כהן בוגרת תואר ראשון בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוניברסיטת תל אביב ותואר שני בתקשורת בהצטיינות ב -New York Institute of Technology. אם לשתי בנות, חיה ועובדת בתל אביב-יפו.

סרטיה השתתפו בפסטיבלים בינלאומיים, שודרו במספר רב של ערוצי טלוויזיה בארץ ובעולם ונרכשו לספריות של עשרות אקדמיות ומוזיאונים. סרטה עטור הפרסים, המחבל שלי - הראשון בטרילוגיה אוטוביוגראפית העוסקת בדקונסטרוקציה של מיתוסים - תורגם לעשרים שפות ושודר במעל עשרים מדינות. סרטיי הטרילוגיה נתמכו בין השאר על ידי קרנות קולנוע ישראליות, גופי שידור ישראלים, קרן סורוס, המכון הדני לקולנוע, רשת הטלוויזיה בי.בי.סי, רשת הטלוויזיה הדנית, הפינית, הבלגית ורשת הטלוויזיה הצרפתית-גרמנית: ארטא/ ZDF.

כלת פרס אמנות הקולנוע של משרד התרבות המוענק בפסטיבל הקולנוע בירושלים (2005).  יו"ר פורום היוצרים הדוקומנטריים (1999 - 2003). מיוזמי ומקימי רדיו תל אביב FM102 וסמנכ"ל (1995 - 1998).

סרטה התיעודי מקדש מעט של אהבתנו הוזמן והוצג במוזאון הנגב לאמנות במסגרת התערוכה 50 שנים לאנדרטת הנגב ולפיסול הציבורי של דני קרוון.

בתום מסע חקירה ויזאולי אוטוביוגרפי, זיהתה כהן את הקשר בין התמקדות בסיפור האישי למציאת קול היוצר/ת, ועל בסיסו פיתחה מתודולוגיה לקורס מעשי דוקומנטציה אישית ולסדנה אינטנסיבית דּוֹקוּמֶנְטָתוֹן אותה העבירה במסגרת ERASMUS + באקדמיה לעיצוב בילפלד, גרמניה.

תמונה
המחבל שלי, 2002. עיצוב: עדי שטרן.