ורוניק ענבר | בצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים

ורוניק ענבר

ורוניק ענבר (ילידת 1966, ישראל) היא אמנית רב-תחומית ועורכת סרטים, מלמדת במחלקה לאומנויות המסך בבצלאל, בהתמחויות אנימציה ווידאו. ורוניק היא בעלת תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב בחוג לקולנוע וטלוויזיה ובחוג למדעי הרוח, בעלת תואר שני בתרבות וקולנוע מאוניברסיטת חיפה ובוגרת המדרשה לאמנות בית ברל. בין השנים 1992 - 2004 עבדה כעורכת בערוצי הטלוויזיה הארציים (שידורי קשת, רשת, טלעד, icp), משנת 2002 מציגה בתערוכות יחיד וקבוצתיות (במוזיאון רמת גן, מוזיאון ינקו דאדא, הגלריה בטבעון, הגלריה העירונית רחובות, בית האמנים בתל אביב, גלריה מקום לאמנות בתל אביב, ועוד). ביצירותיה היא משתמשת בפרקטיקות של גילוי והסתרה, תוך שהיא בוחנת ומאתגרת את אופני הביטוי המסורתיים בשפות החזותיות בהן היא פועלת. עבודותיה נמצאות באוספים ציבוריים ופרטיים.