ראובן קופרמן | בצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים

ראובן קופרמן

ראובן קופרמן צייר ומרצה חי ועובד בסטודיו בתל אביב.
כמשתמש אדוק בכתובים וצרכן נלהב של פולקלור רב־תרבותי, מאמץ קופרמן אל חיקו את שלל האופציות ומפתח בדרכו הייחודית יצירה אקלקטית שמתאפיינת בריבוי סגנוני. מתוך ההיצע האינסופי של ידע והאפשרויות בלתי מוגבלות שבהן הוא עושה שימוש, הוא מצליח להתבדל, לאפיין את קולו ולהותיר טביעת אצבע אישית ומובהקת. הציור שהוא מציג הוא ציור וירטואוזי, המתכתב עם מסורות אמנות במגוון מדיומים וחומרים, נע בין המרחב הציבורי לאישי, ומוצא את מקורות השראתו בהיסטוריה ובמיתוסים ממזרח ומערב.
הוא בוגר התואר השני באמנות של ה – SVA (בית הספר לאמנות חזותית) בניו יורק והתואר הראשון באמנות ובפילוסופיה באוניברסיטת חיפה. תערוכות יחיד נבחרות שלו הוצגו במוזיאון תל אביב לאמנות, במוזיאון וילפריד הזורע, מוזאון ינקו דאדא בעין הוד, בגלריה רו-ארט, גלריה רוזנפלד בתל אביב, גלריה Kit Schulte בברלין ועוד. עבודותיו הוצגו בתערוכות קבוצתיות רבות, במוזיאון ישראל, מוזיאון תל אביב לאמנות, מוזאון פתח תקווה לאמנות, מוזאון אשדוד לאמנות, הביאנלה ה IV לאמנות עכשווית של אודסה, הסלון לאמנות עכשווית במונקו ועוד.

תמונה
ראובן קופרמן - עבודה
דיוקן של שמשון, מתוך התערוכה "דיוקן של פורע חוק"