ד"ר יפעת ראובני | בצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים

ד"ר יפעת ראובני

ד"ר יפעת ראובני עוסקת ביזמות, מחקר והוראה אקדמיים בתחומים של מימון חברתי, כלכלה יצירתית, פיתוח מודלים פיננסיים אלטרנטיביים ועיצוב כלכלי-חברתי. בעלת דוקטורט בכלכלה חדשה מאוניברסיטת McGill בקנדה. מלמדת בבית הספר למנהל עסקים באונ' העברית בירושלים ובמחלקה לתרבות חזותית וחומרית בבצלאל. שותפה בקבוצת מחקר בינלאומית באוקספורד בתחום ה Social & sustainable finance  וחוקרת אורחת במרכז ע"ש מוחמד יונס לעסקים חברתיים והשקעות אימפקט בסקוטלנד. הייתה עמיתת מחקר במרכז האקדמי להשקעות חברתיות במכללה למנהל בפרויקט  ICSEMומרצה על כלכלה יצירתית וחברתית בעולם. הייתה שותפה בפרויקט בינלאומי של האיחוד האירופאי בנושא כלכלה יצירתית (תעשיות יצירתיות) וקולגה במכון אלכא למנהיגות וממשל, ג'וינט ישראל, שם הובילה את תחום החדשנות הפיננסית-חברתית דרך עיצוב מודלים פיננסיים חברתיים ויזמה את הקמת ה-CDFI הראשון בישראל בתעשיית שמן הזית בגליל. מנהלת את פלטפורמת השיווק של קונסורציום ENI באגן הים התיכון סביב פיתוח כלכלות אזוריות ועיצוב תפיסה עסקית שיתופית בתעשיית שמן הזית בפרט וייצור מזון מעובד בריא בכלל בתמיכת האיחוד האירופאי, הורייזון 2020.