יואב עמנואל וינפלד | בצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים

יואב עמנואל וינפלד

יואב וינפלד (נ. 1987, חי ועובד בתל אביב) הוא אמן ואוצר, בוגר תואר ראשון ושני באקדמיה לאמנות ועיצוב בצלאל. עבודתו עוסקת בייצוגים של טכנולוגיות באמצעים לו-טקיים, ובקשרים בין טכנולוגיה ומצבים נפשיים כגון כהות חושים ואגרסיות מודחקות. וינפלד הוא מיסד שותף של חלל התצוגה אופנובנק. עבודותיו הוצגו בחללי תצוגה שונים בהם: אטליה שמי, קיבוץ כברי; סדנאות האמנים, תל אביב; האוניברסיטה העברית, ירושלים; לובי מקום לאמנות, תל־אביב; מוזיאון תל־אביב לאמנות; חלל הפרויקטים Third Floor on the Left, תל אביב; גלריה Dorsky, ניו יורק; גלריה גבירול, תל־אביב; הביאנלה לאמנים צעירים, מילאנו; בית הנסן, ירושלים; ״מנופים״, ירושלים; ועוד. בשנת 2016 השתתף בתוכנית השהות “Skowhegan School of Painting and Sculpture”, בשנת 2021 זה וינפלד זכה בפרס אמן צעיר של משרד התרבות.

יואב וינפלד, No Signal, 2018 מראה הצבה ב"קוד נגד קוד", מוזיאון תל אביב. צילום: אלעד שריג
יואב וינפלד, ׳No Signal׳, מראה הצבה ב׳קוד נגד קוד׳, מוזיאון תל אביב, 2018. (צילום: אלעד שריג)