אירה אדוארדובנה | בצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים

אירה אדוארדובנה

אירה אדוארדובנה נולדה באוזבקיסטן שבברית המועצות לשעבר, והיגרה לישראל בגיל עשר. עבודותיה עוסקות בהגירה וזכרון כחוויה אישית וקולקטיבית.

מיצבי הוידאו שלה הוצגו במוזיאונים וגלריות בישראל ובעולם. תערוכות היחיד שלה כוללות את מוזיאון ישראל (ירושלים, 2018), גלריית שלוש (תל אביב, 2019)  לופ (ברצלונה 2018, 2022), גלריית קוצ׳יפריטוס (ניו יורק 2017) גלריית 1708 (ריצ,מונד, וירג׳יניה 2015), מרכז פוטורה לאמנות מודרנית (פראג, 2013) ועוד.

בין הפרסים בהם זכתה:

קרן גשר לפיתוח תסריט, מעבדת פיתוח תסריט של הקרן החדשה לקולנוע וטלטיזיה, מלגת מחקר ונסיעה של Jerome Foundation, פרס של New York Foundation for The Arts , מלגות הפקה של New York State Council on the Arts , מפעל הפיס לתרבות ואמנות, קרן משפחת אוסטרובסקי, ועוד.

היא השתתפה בתוכניות שהיית אמנים כגון: Lower Manhattan Cultural Council, Smack Mellon NY, Art Omi, פוטורה בפראג ועוד. היא אמנית בתכנית רזידנסי של ארטפורט ב2022-2023.

היא לימדה וידאו וקולנוע אקספרימנטלי בתוכניות לתואר ראשון ושני בפארסונס הניו סקול ופראט בניו יורק, אוניברסיטת וירג׳יניה VCU, אוניברסיטת טאפטסSchool of the Museum of fIne Arts   בבוסטון.

מיצבי הוידאו שלה נמצאים באוספים בארה״ב וישראל כולל מוזיאון תל אביב, מוזיאון ישראל, אוסף הארץ ואוספים פרטיים.

אדוארדובנה בעלת תואר שני מהאנטר קולג׳ בניו-יורק (2012) ותואר ראשון בחינוך ואמנות מאוניברסיטת תל-אביב והמכון הטכנולוגי חולון (2003).