טכניקה ומסורות גילוף ופיסול בעץ ממזרח אפריקה | בצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים

טכניקה ומסורות גילוף ופיסול בעץ ממזרח אפריקה

קוד
שעות אקדמיות
נ"ז
סמסטר קיץ
יום
שישי
בשעה 10:00 - 13:00

הקורס יתקיים כקורס אינטנסיבי בהיקף של 2 נ"ז בתאריכים 8-16 ספטמבר 2024

הקורס מונחה על ידי ד"ר ליליאן נבולימה, יוצרת אוגנדית מובילה ומרצה בכירה, ואדוארד בלבה, אמן ומרצה, בבית הספר לאמנות ועיצוב באוניברסיטת מקררה אוגנדה, ובתמיכת עומרי ניסים (בצלאל) ותמר דקל (מרכז קוקודי).

הקורס ייתן כישורים בגילןף ופיסול בעץ ויספק פרספקטיבות על טכניקות ייצור מסורתיות. במסגרת הקורס יתמודדו הסטודנטים עם חומריות העץ ותכונותיו, טכניקות, כלים וציוד ייעודי. נלמד על עקרונות הגילוף ותהליך חשיפת הפסל ה'כלוא' בחומר, תוך התייחסות לגודלו ומאפייניו הפיזיים של העץ. תהליך חשיפת הפסל יכלול רישום ושרטוט מקדים. הסטודנטים ילמדו להכיר ולהפעיל מגוון כלי גילוף ועבודה בעץ החל מהגילוף הגס הראשוני ועד לגימור הסופי. זוהי הזדמנות להתנסות במתודות וטכניקות חדשות ושונות. לצד המחקר החומרי, יעמיק הקורס במשחקי לוח מזרח אפריקאים כמקור השראה תרבותי תוכני.

הקורס הינו במסגרת תכנית חילופי אקדמיות אמנות המתקיימת זו השנה החמישית בשיתוף מרכז קוקודי וגלריה לימודי אפריקה.