קורס
دورة
Course
מעבדה 3: ירושלים
פכפוכים, השתקפויות, נתזים, מפלים, נביעות, הצפות, זרימות, טיפות, נקבים, כתמים, בורות חשוכים, קרפדות, ראשנים, קנים, סוף, וחזזיות. כל אלו נעלמו ממקומותינו כחלק מהאופרציה האורבנית המתעלת, מבטנת ומנקזת את משאבי המים בשם הצורך להנדס, להגן ולייצר מרחבים יציבים, יבשים ונקיים מן הדינמיקות השוצפות, המפתיעות והמשתנות של המים. כחלק מהפרדיגמה האנתרופוצנטרית שהובילה את העיור במאה האחרונה נתפסו המים כמשאב הכרחי אך מסוכן, עד כדי שאיבדנו את המשמעויות התרבותיות והקהילתיות של היסוד הרטוב כמו גם את החיבור המפרה שהוא מציע לטבע, לרוח ולשמחת החיים.
המעבדה תבחן מחדש את מערכת היחסים שבין עיר לטבע / טבע לתרבות, תרחיב את ההגדרות הרווחות, ותאתגר את ההבחנות המסורתיות. המעבדה תחקור אפשרויות לאינטראקציה מחודשת בין אלמנטים מלאכותיים ובין אורגניזמים חיים במרחב העירוני-
תוך התמקדות בשחרור המים הכלואים ושזירתם בתרבות העירונית ובחוויית היומיום. ממרחב מנותב ומהונדס, מוגדר ומנוהל, לריזום מרחבי מחורר ומקושר; מאוסף של פרטים ומצבים מנותקים למערכות, תהליכים וכלים שלובים. המעבדה תייצר אלטרנטיבות אדריכליות ספקולטיביות לפרדיגמה ההנדסית החרדתית שהשתלטה על המרחב האורבני. באמצעות שימוש במים כחומר, אשר מעצב מקום וזהות, נפתח אינטראקציות עשירות בין הטבע למרחב והתרבות העירונית.