קורס
دورة
Course
סטודיו ד'-שרשרת המזון
סטודיו ד׳
שרשרת המזון
מרצה - ליאורה רוזין
לבשל בבית או להזמין? שייק אורגני, טבעוני או המבורגר? סושי או חומוס? טרטר טונה
אדומה או טונה מקופסה? מים או קולה? לבד או עם המשפחה? לגדל בגינה הפרטית או
קפוא מהסופר? בלאדי או מיובא מחו״ל? 200 שקל ל 100 גרם או קילו בשקל, עוף או בקר,
תה או קפה......?
כל בחירה קולינרית שאנחנו עושים מבוססת על היחסים בין שלושת
האלמנטים - זהות, נוחות ורווחה. בעזרת שקלול מרכיבים אלו אנחנו מסוגלים לענות על
השאלות היומיומיות הפשוטות: ״האם כדאי להזמין פיצה או שאכין לעצמי סלט לארוחת
הערב?״.
אבולוציית תפקידו של המזון בחיינו המודרניים הגיע לקצה הפירמידה. אצל חלקינו
(השבעים בגוף) לא מדובר עוד בפיזי, ברגשי או אפילו בצורך החברתי. תרבות צריכת המזון
שלנו נסובה בסיס הצורך שלנו בהגדרה, הבעה אישית וסטטוס. אתה הוא מה שאתה אוכל
ולעיתים (או בהתאם לרוח התקופה) אתה מה שאחרים רואים אותך אוכל. דיאטות, איסורים,
אלרגיות ורגישויות, אידיאולוגיות חיים, מסעדות סודיות, המתכון של העוגיות של סבתא או
dumpster diving - תרבות האוכל הפרטית שלנו היא אחת הדרכים המובילות לייצג ולאפיין
את עצמנו ולקיים את סט הערכים שלנו, בין אם במודע ובין אם לא.
בקורס נכנס למצב של התבוננות עמוקה בתרבות צריכת המזון של ימינו ובהבנה של
ההשלכות הכלכליות, המוסריות והתרבותיות שלה. מחשבות אלו יגלמו עצמן באוכל, בכלי
אוכל, בטקסי מזון שונים, בעיצוב שירות, מערכות מזון או בדרכים אחרות. במסגרת הקורס
נצא לסיורים ונשמע הרצאות מומחים רלוונטיים במקומות שונים בשרשרת המזון.