אירוע הגאלה POP UP Exhibition עיצוב קרמי וזכוכית | בצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים

אירוע הגאלה POP UP Exhibition עיצוב קרמי וזכוכית

תאריך:
27.6.19

ערב הגאלה של המחלקה לעיצוב קרמי וזכוכית מתקיים זו השנה השנייה בשיתוף עם חברת טולמנ'ס. אירוע זה הוא דוגמא לשיתוף פעולה מוצלח וחשוב בין האקדמיה למגזר העסקי אשר נסמך על אחריות חברתית משותפת לקידום תרבות העיצוב והחומר בישראל.

לצפיה בהזמנה

השנה ערב הגאלה יתמקד באחד מהפרויקטים המרתקים והמרגשים המתקיימים במחלקה. המחלקה החלה בשיתוף פעולה אקדמי עם אוניברסיטת מקררה, הגלריה ללימודי אפריקה ואירגון קוקדי. במסגרת פרויקט זה המחלקה מזמינה מדי שנה שני עוזרי הוראה מאוגנדה למחזור לימודים שלם מתחילת השנה ועד לתערוכת הגמר. עוזרי ההוראה עובדים עם המרצים והסטודנטים במחלקה, לומדים אינספור טכניקות ושיטות עבודה חדשות עבורם ומעבירים לסטודנטים במחלקה את הידע שהביאו איתם. בנוסף לפעילות במסגרת השיעורים, הם משתתפים בקורסים של העצמה ופיתוח המיועדים לסטודנטים ממדינות העולם השלישי ועוסקים יחד עם עוזרי המחקר של המחלקה בפיתוח של ציוד, טכניקות וחומרים המותאמים לתנאים בקמפלה. במסגרת מחקר זה הסטודנטים במחלקה מפתחים תחומים שחלקם הם בבחינת פריצת דרך טכנולוגית, אשר יאפשרו לסטודנטים ולמרצים באפריקה לאמץ חלק גדול מהטכנולוגיות אליהן עוזרי ההוראה נחשפו בישראל.

המחלקה שמה לה למטרה הקמה של מחלקה אחות בתחום הזכוכית במקררה ככיוון נוסף שיאפשר לאמנים המקומיים להשתלב בעשייה האמנותית הגלובלית. בנוסף לפעילות האינטנסיבית הזו המחלקה מזמינה מדי שנה אחד מחברי הסגל של האוניברסיטה בקמפלה לשהות של חודש כאמן אורח במחלקה. השנה העביר ראש התוכנית בקפלה סדנה לסטודנטים במחלקה שזכתה להצלחה מסחררת. במקביל לפעילות המתקיימת בארץ, מרצי ועוזרי הוראה מהמחלקה בבצלאל נשלחים לאוניברסיטה המקומית כדי לפגוש את הסטודנטים והסגל ולהעביר סדנאות המקנות להם ידע. כמו כן, השנה ייפתח סטאז' מקצועי המאפשר לסטודנטים של המחלקה לנסוע ולעבוד באוגנדה יחד עם הסטודנטים המקומיים ויחד עם ארגונים חברתיים אשר עוסקים בחינוך ילדים באמצעות אמנות ועיצוב. מעבר להעברת הידע וההתנסות המקצועית, הפרויקט הזה מאפשר לסטודנטים להיחשף לעולם תרבותי שונה, מסקרן ומעשיר ומותיר את השפעתו על המחלקה כולה.

ההכנסות מאירוע הגאלה מוקדשות לתמיכה בהשתלמויות של סטודנטים במיטב מרכזי הקראפט בעולם וזאת מתוך רצון להנציח דור יוצרים מקומי בעל איכות ומצוינות ברמה הגבוהה ביותר.

תוכנית ערב פתיחת הגאלה, שתיערך ביום רביעי, ה-26.6.2019 בחברת טולמנ'ס, המנופים 3, הרצליה:

16:30               סיור עיתונאים

18:00               Privet View  אדריכלים ומעצבי פנים- הסבר קצר על עולם הקרמי והזכוכית, סיור מודרך בין העבודות ומפגש אישי עם כמה מהמציגים

1Privet View לרוכשים משנים קודמות ואספנים- קבלת פנים, הסבר קצר על מימוש קרן המלגות וסיור מודרך בתערוכה

19:00               פתיחה רשמית של ערב הגאלה – התכנסות וכיבוד קל

שעות פתיחה לקהל הרחב: