גישות חדשות לעתיד של המורשת האורבנית - תל אביב-יפו כמקרה בוחן | בצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים

גישות חדשות לעתיד של המורשת האורבנית - תל אביב-יפו כמקרה בוחן

תאריך:
18.9.22

בצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים, בשיתוף האוניברסיטה הטכנולוגית, דלפט, ובית ליבלינג - מרכז העיר הלבנה, תל אביב–יפו, מזמינים אתכם למושב האחרון של פרויקט בן שלוש שנים העוסק במורשת אורבנית ותכנון מרחבי. הפרויקט בתמיכת תוכנית Heriland  - רשת פאן-אירופית המתמקדת במחקר ובחינוך למורשת תרבותית ומוקדשת לתכנון ועיצוב מרחבי, במימון תוכנית המחקר והחדשנות של האיחוד האירופי Horizon 2020, במסגרת המענק ע"ש מארי סקולדובסקה-קירי. באירוע יוצגו רעיונות וכלים והצעות לאסטרטגיות חדשניות ליצירה של מרחבים עתידיים ברי-קיימא, המבוססים על גישות של היסטוריה מרובדת ומורשת מרחבית. האירוע נפתח בפרזנטציות של דוקטורנטים שמחקריהם עוסקים בתל אביב-יפו ולאחריו דיון פאנל של מומחים בתחום השימור העירוני ופרויקטים של תכנון ועיצוב.

ההרצאות והדיונים בכנס יתייחסו לשאלות הבאות:

• מהו עתידה של אורבניות בת-קיימא: מבחינה חברתית, כלכלית ואקולוגית?
  • אלו שיעורים חשובים אפשר ללמוד מההיסטוריה, שינחו אותנו בפרקטיקות ובהמצאות בעתיד?
  • אלו מתודות וכלים יכולים לתמוך בעתידה של המורשת האורבנית המקיימת?

בתכנית:

16:30-17:00- הרשמה וכיבוד

17:00-19:00- מושב ציבורי: פרזנטציות ודיון פאנל

תוכנית טנטטיבית

17:00-17:15 | ברכות ודברי פתיחה

• פרופ' אדר' אלס ורבקל (ראש ביה"ס לארכיטקטורה, בצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים)
  • אדר' שרון גולן-ירון (מנהלת תוכן, בית ליבלינג – מרכז העיר הלבנה)

17:15-18:00 | פרזנטציות של דוקטורנטים

• קומל פוטדר [Potdar] Datascaping Historic Urban Landscapes: A Tool for Assessment of Spatial Sustainability
  • אנה ג'יון ירזה פרז [Perez] Deep Adaptive Reuse: A Response to 21st Century Urban and Climate Challenges
  • אדווה מטר - ההריטופוליטס של גוש דן: תפקידה של המורשת בעתיד בר קיימא
  • אלעד הורן (דוקטורנט) – הכלכלה בהיסטוריה של האדריכלות והקשר שלה להיסטוריה המיידית של תל אביב