אדר' איל עברי זכה בפרס רכטר לאדריכל צעיר | בצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים

אדר' איל עברי זכה בפרס רכטר לאדריכל צעיר

פורסם ב
23.1.22

אדר' איל עברי, מרצה במחלקה לארכיטקטורה, זכה בפרס רכטר לאדריכל צעיר לשנת 2021. עברי זכה בפרס על סך 20,000 ש"ח על תכנון מרחב לחדשנות בבית הספר רביבים בחולון.
הפרויקט נוצר בעקבות זכייה בתחרות הארצית לבתי ספר בבנייה ירוקה ביוזמת המועצה לבניה ירוקה, משרד החינוך והמשרד לאיכות הסביבה ובמימון עיריית חולון. עברי תכנן כיתת לימוד מעוגלת שמנצלת מרחב מקורה בקומת העמודים של אחד מן הבניינים של בית הספר ומאפשרת התכנסות וצורות ישיבה ולימוד משתנות.

מנימוקי השופטים: "עיצוב מבנה הקופסה הפשוט לכאורה של בית הספר מדגיש את נוכחותו הציבורית של המבנה בקצה שכונת המגורים. לוחות hpl בגווני עץ ואלומיניום מחפים את המבנה מבפנים ומבחוץ, מגרעות תלת ממדיות ממוקמות בחזיתות הקדמית והאחורית של המבנה ופתחי המבנה בעלי הגדלים המשתנים משלבים זכוכיות צבעוניות בחזיתות הבהירות; פעולות עיצוביות אלו מדגישות את נפח המבנה ויוצרות חיבור עשיר בין המבנה לסביבתו. בית הספר נפתח לחצרות בשני מפלסים שונים ומגרשי הספורט והספרייה במפלס התחתון מתוכננים לשמש את תושבי הסביבה בשעות אחר הצהריים".

לכתבה שפורסמה על הזכייה ב"הארץ"