הרשמה לבצלאל
التسجيل لبتسلئيل
Registration to Bezalel
למה בצלאל
בצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים הוקמה בשנת 1906 על ידי האמן בוריס שץ כ"בית מדרש למלאכות האומנות", והיא היום האקדמיה הגדולה, הוותיקה והמובילה בתחומי האמנות, העיצוב והארכיטקטורה בישראל, ואחת המשפיעות בעולם. אין מוסדות בישראל להם ותק, מסורת ומורשת כשל בצלאל.
בצלאל הינה אקדמיה פורצת דרך: רוב תכניות הלימודים בה היו הראשונות מסוגן בישראל כשנפתחו. היא מתאפיינת במהירות תגובותיה לשינויים תרבותיים ובגאוותה על דורות הבוגרים שלה, חוד החנית של האמנים/ות, המעצבים/ות והארכיטקטים/ות הישראליים בארץ ובעולם. בזכות התשוקה ליצירתיות וההקפדה על איכות ומצוינות מובילה בצלאל כבר למעלה ממאה שנה את השיח התרבותי והאמנותי במדינת ישראל, וממלאת תפקיד מכריע בעיצוב זהותה התרבותית של המדינה.
בצלאל, בה למעשה נולדה האמנות הישראלית, חרטה על דגלה לשמר את המסורת, המורשת וההיסטוריה ובמקביל לפעול תמיד בקדמת הטכנולוגיה ובחזית היצירה העולמית. בבצלאל לומדים קראפט ומסורות עתיקות לצד יצירה בחזית הטכנולוגיה: מציאות מדומה, חומרים חכמים, רובוטיקה, גיימינג, ביו-דיזיין ושיתופי פעולה עם חברות טכנולוגיות ותעשיית ההייטק.
מגוון הסדנאות, המכשור והתשתיות הקיימים בקמפוס החדש והמרהיב של בצלאל הם מהמתקדמים בארץ. בצלאל מכשירה את הסטודנטים והסטודנטיות ליצירה, עיצוב ופיתוח חדשני בכדי שבוגריה יהיו הראשונים להשתלב כמעצבים ומעצבות בעמדות מפתח בשוק הטכנולוגי המתקדם.
כיום לומדים בבצלאל למעלה מ-2,500 סטודנטים וסטודנטיות ב- 10 מחלקות ללימודי תואר ראשון: עיצוב תעשייתי, עיצוב קרמי וזכוכית, תקשורת חזותית, אמנות, אמנויות המסך (אנימציה ווידאו), צילום, צורפות ואופנה, ארכיטקטורה, אדריכלות נוף* ותואר עיוני בתרבות חזותית וחומרית.
וכן ב-5 תכניות לתואר שני: תואר שני באמנויות, תואר שני בעיצוב תעשייתי (׳אודות עיצוב׳, ׳ניהול עיצוב׳ ו׳עיצוב וטכנולוגיה׳), תואר שני במדיניות ותיאוריה של האמנויות (במסלולי 'אוצרות' ו'ביקורת'), תואר שני בעיצוב אורבני ותואר שני בתקשורת חזותית.
כמו כן, האקדמיה מציעה גם מסלול משותף עם הפקולטה למדעי המחשב באוניברסיטה העברית ועם הפקולטה לחינוך – במסלול מיוחד המאפשר לסיים את הלימודים בבצלאל בשילוב עם תעודת הוראה. המפגש שמתקיים באקדמיה, בין מעצבים/ות ואמנים/ות מכל התחומים, מאפשר לסטודנטים ולסטודנטיות שיתופי פעולה חוצי מחלקות.
*הענקת התואר באדריכלות נוף מותנית באישור המל"ג (כמקובל בתכניות חדשות בהליך הסמכה).
המרצים/ות בבצלאל הם מן האמנים/ות, האדריכלים/ות והמעצבים/ות המובילים/ות בישראל. מעצבים/ות העובדים עבור החברות המובילות בארץ ובעולם, בהייטק, בחברות עסקיות ובמוסדות התרבות; אמנים/ות המציגים/ות תערוכות יחיד במוזיאונים הנחשבים בעולם; אדריכלים/ות המתכננים ואחראים על פרויקטים גדולים ומרכזיים. את הידע, הניסיון והיכולות שלהם הם מעבירים לסטודנטים/ות, בהם/ן הם רואים את דור העתיד של התחום.
משכנה של בצלאל, בלב ליבו של מרכז העיר ירושלים, הוא קמפוס מרהיב ומרשים המשתרע על שטח של 42,000 מ"ר, ובו תשתיות מן החדשניות והמתקדמות בעולם.
בין היתר, עומדות לרשות הסטודנטים באקדמיה סדנאות ענק - סדנת אנימציה, פיסול, הדפס, דפוס דיגיטלי, ריתוך, מתכת, עץ, תפירה, יציקה, פיירקס, אובניים, גבס ועוד - לצד גלריות מרשימות, כיתות לימוד מתקדמות, חללים אימרסיביים, מעבדת הפקה וירטואלית, מעבדת מחשוב פיזיקלי, סדנת מידול, רובוטים והדפסות תלת ממד וכן מרכז נתן דרהי למחקר וחדשנות, שמטרתו לפתח את החיבור בין אמנות, עיצוב, טכנולוגיה, חדשנות ומדע.
המעבר לקמפוס ג'ק, ג'וזף ומורטון מנדל, מסמנת את חזרתה ההיסטורית של בצלאל אל מרכז העיר ואת יצירתו של קמפוס עירוני שוקק, הכולל את הבניין ההיסטורי של בצלאל, בו שוכן בית הספר לארכיטקטורה, את הקמפוס החדש ואת מעונות בצלאל, כולם במרחק הליכה קצר זה מזה.
בוגרי ובוגרות בצלאל משתלבים בחברות המובילות בתחומי ההייטק, התעשייה, הקולנוע והאופנה, ובהן:
בוגרי ובוגרות בצלאל משתלבים בחברות המובילות בתחומי ההייטק, התעשייה, הקולנוע והאופנה, בהן:
Apple, Google, Facebook, Samsung, Microsoft, Waze, HP, Nissan, Ford, LEGO, Wix, Lg, Frog Design, Tiny Love, Skoda, Intel, Zara, Prada, Dolce & Gabbana, Disney, Nickelodeon, snowball studios, Pixar Animation Studios ורבות אחרות.
בצלאל מובילה תכנית רחבה במיוחד לחילופי סטודנטים/ות, תוך שיתוף פעולה עם למעלה מ-180 מוסדות אקדמיים מהטובים בעולם, מאסיה, אירופה, ארה"ב, דרום אמריקה ועד אוסטרליה. עד כמה זה רלוונטי לך? במהלך הלימודים זוכים/ות כרבע (!) מהסטודנטים/ות באקדמיה להשתתף בתכנית חילופי הסטודנטים ולטוס לסמסטר לימודים ברחבי העולם.
במשך כמעט 120 שנים דוגלת בצלאל בחינוך למצוינות ואחראית על הכשרת דורות של יוצרות ויוצרים מן המובילים בתחומם. יוצרים אלה זוכים וזוכות בתחרויות ובפרסים יוקרתיים ומציגים תערוכות במוזיאונים החשובים בעולם.
סטודנטים/ות, בוגרי/ות ומרצי/ות בצלאל זוכים/ות כל העת בפרסים יוקרתיים ובתחרויות בארץ ובעולם, ולמעשה אין אף מוסד אחר בישראל בתחומי האמנות והעיצוב לו הישגים ומוניטין דומים. בין ההישגים הבולטים: פרס אוסקר; למעלה מ-10 פרסי ישראל; פרסי א.מ.ת; פרסי משרד התרבות והספורט; פרסי עזריאלי (ארכיטקטורה); פרסי מוזיאון ישראל ומוזיאון תל אביב; ייצוג ישראל בביאנלה בונציה בתחומי האמנות והאדריכלות; עשרות זכיות בפסטיבלים ברחבי העולם של סרטי אנימציה ווידאו ועוד.
אווירת הלימודים בירושלים היא ייחודית, ומאפשרת יצירה של הווי סטודנטיאלי ומרקם חברתי עשיר.
העובדה שהקמפוס החדש, לצד בית הספר לארכיטקטורה והמעונות של בצלאל, נמצאים כולם בלב מרכז העיר, ממקמת את הסטודנטים/ות של האקדמיה במרחק הליכה כמעט מכל אזור בילוי. החל מהמוזיאונים, הגלריות, התיאטראות ועד למתחמי מסעדות, בארים ופאבים. בין היתר תוכלו לצאת לבלות במושבה הגרמנית, במתחם התחנה, באזור מרכז העיר או בשוק מחנה יהודה, שהפך לאחד ממקומות הבילוי החמים בארץ, ומציע מוזיקה חיה, מסיבות רחוב, בירה, יין, אוכל ואירועי תרבות.
בבצלאל נפתחת בכל שנה עם סיום הלימודים תערוכת סוף השנה, שהיא התערוכה הגדולה ביותר המוצגת בכלל בתי הספר לעיצוב ואמנות בארץ ובמסגרתה מציגים הבוגרות והבוגרים הטריים את פרוייקטי הגמר שלהם/ן.
מדובר באחת מהתערוכות המרשימות המתקיימות בישראל מדי שנה (לא רק תערוכות סטודנטים, כי אם תערוכות בכלל!), והיא מושכת אליה עשרות אלפי מבקרים. התערוכה גם מהווה מוקד משיכה למעסיקים, הן ממשרדים קטנים והן מהחברות הגדולות והמובילות בשוק, במטרה להיות הראשונים לאתר ולגייס בוגרות ובוגרים טריים.
בבצלאל מעטפת תומכת נרחבת המאפשרת לכל סטודנטית וסטודנט למצות את מירב הפוטנציאל האמנותי וליהנות מחוויית לימודים סטודנטיאלית ייחודית במרחב הירושלמי.
המעטפת כוללת בין היתר: מלגות שכר לימוד על בסיס סוציו אקונומי ובעבור חונכות ומעורבות, שנה ראשונה בחינם לחיילים/ות משוחררים/ות, מעונות במרכז העיר, מערך תמיכה מקצועי משמעותי, התאמות עבור סטודנטים/ות לקויי למידה, עולים/ות חדשים/ות, סטודנטים/ות דוברי/ות השפה הערבית ולבעלי/ות צרכים ייחודיים. בנוסף, בצלאל מעניקה הזדמנות להשתתף במגוון רחב של פרויקטים נושאי מלגות וקורסים משלבי עשייה חברתית המתקיימים בתוך ומחוץ לכותלי האקדמיה.