המחלקה לצורפות ואופנה
قسم تصميم الأزياء والمجوهرات
Department of Jewelry and Fashion
הוראות ונוהלי לימודים
נקודות זיכוי
על כל סטודנט/ית לצבור 24 נ"ז בכל שנה בלימודים המחלקתיים. הניקוד ניתן עבור השתתפות בקורס וסיומו בציון עובר. בנוסף, יצבור הסטודנט 24 נ"ז בלימודי המחלקה לתרבות חזותית וחומרית במהלך 4 שנות לימודיו.
סטודנט/ית רשאי/ת לקבל הכרה עבור לימודים קודמים במוסד אחר להשכלה גבוהה בהתאם לתקנון בצלאל, על-פי שיקול דעתה של הוועדה האקדמית העליונה של האקדמיה, בהמלצת ועדת ההוראה המחלקתית.
השתתפות בקורס
בתחילת כל קורס יימסרו לסטודנטים/ות דרישות הקורס, לוח הזמנים האקדמי ותנאי המעבר הספציפיים. חריגה של סטודנט/ית מלוח הזמנים של הקורס יהיה רק באישור המרצה. כל חריגה מעבר לתנאים האקדמיים הבסיסיים תהיה אך ורק באישורה של ועדת ההוראה המחלקתית ובהתייחס לנסיבות.
נוכחות והשתתפות פעילה בשיעורים
קיימת חובת נוכחות בכל השיעורים ללא יוצא מן הכלל. רישום הנוכחות ייעשה על-ידי המרצה באמצעות טופס בדיקת נוכחות. שלושה איחורים יחשבו כחיסור.
סטודנט/ית המחסיר/ה מעל ל-20% מהפעילות בקורס, מכל סיבה שהיא, י/תורחק מהקורס ותופסק השתתפותו/ה. היעדרות מעבר למכסה זו תאושר רק במקרי מילואים, אבל ואשפוז. יש להמציא את האישורים המתאימים למזכירות המחלקה. מקרים חריגים של היעדרות ממושכת יידונו בוועדת ההוראה של המחלקה.
מועדי ב': התנהלות מול אי הגשה ובקשות הגשה במועד ב'
א. בכל הקורסים, אי הגשה נחשבת כציון נכשל.
ב. במקרים של אשפוז, אבל או מילואים, תינתן אופציה למועד ב׳ ובמקרים חריגים גם למועד ג', בכפוף לאישור ועדת ההוראה.
ג. במקרים של אי עמידה בחובת הנוכחות ו/או במטלות הקורס, רשאי/ת המרצה למנוע מהסטודנט/ית להשתתף בהגשה.
ד. במקרה של הגשה חלקית, ת/ישקול המרצה את נסיבות ההגשה החלקית ות/יחליט האם לאפשר ביקורת או להמליץ על מתן מועד ב', במידה שיוחלט להמליץ על מועד ב' (גם במקרים של שיפור ציון), יינתן ציון זמני. במידה שיינתן אישור בוועדת הוראה למועד ב', על הסטודנט/ית להגיש גם מועד ב' בפאנלים, כדי להשלים את הציון.
ה. תהליך הבקשה למועד ב' הוא ביוזמת הסטודנט/ית. לאחר שמילא/ה טופס בקשה למועד ב'. הבקשה תעבור לאישור ועדת הוראה באמצעות מכתב בקשה, בצירוף חוות דעת ונימוק של המרצה.
ו. מועדי ב' יתקיימו לכל המאוחר בתחילת שנת הלימודים הבאה.
ציונים
המרצה ת/יעביר ציונים למזכירות המחלקה עד שבועיים לאחר תום הקורס, עבור כל הסטודנטים הזכאים. כל שינוי ציון לאחר העברת הציונים יחשב כמועד ב'.
מפתח הציונים באקדמיה הוא:
מעולה 100-95
טוב מאוד 94-85
טוב 84-75
כמעט טוב 74-65
מספיק 64-55
נכשל (בלתי מספיק) 54-10
ציון עובר בקורס הינו 55. בקורסים מסוימים רשאית ועדת הוראה של המחלקה להגדיר ציון מעבר גבוה יותר.
ציון מתחת ל- 55 משמעו כישלון בקורס.
בשנה א' כל הקורסים הם חובה ולכן נדרש ציון 70 לפחות בכל קורס. במקרה של ציון מתחת ל- 70, על הסטודנט/ית לחזור על הקורס בשנת הלימודים הבאה. המשך הלימודים במקרים בהם מדובר ביותר מקורס אחד עם ציון מתחת ל 70, יובא לשיקול דעתה של ועדת ההוראה המחלקתית.
בפרויקט בבחירה אישית בשנה ג' ציון המעבר הוא 70.
בפרויקט גמר שנה ד' - ציון המעבר הינו 70: על הסטודנט/ית להגיע לציון 70 בשקלול כל ההגשות לאורך התהליך, כמו גם בציון 70 לפחות בפאנל המרצים/ת בהגשה סופית.
* חשוב: פרויקט גמר שלא יעמוד בתנאי המעבר של ציון 70 ומעלה בפאנל ההגשה הסופית של פרויקט הגמר, לא יוצג בתערוכת/מיצג הבוגרים של אותה השנה. בהמשך, תינתן הזדמנות להגיש תיקונים ולעמוד שוב לבחינה מול פאנל.
בשנים ב' וג' יתקיימו בסוף כל סמסטר הגשות במסגרת שיעור אחרון, במסגרת זו יינתנו ציונים על ידי מנחי/ות הקורסים השונים. במהלך שבוע ההגשות יתקיימו פאנלים. בכל פאנל יוגשו התוצרים של כל הקורסים שנלמדו במהלך הסמסטר, כולל הסדנאות המעשיות, בנוסף, יוגשו גם ספרי סקיצות, המציגים את תהליכי העבודה: מחקר, גיבוש הרעיון, סקיצות, ניסיונות ראשונים, טקסט קצר על העבודה וכמובן, התוצרים הסופיים. בפאנלים של שנה ב', יוענקו ציונים רק לעבודות משני קורסי הסטודיו הראשיים שיוגשו (ללא התייחסות לקורסי תרגול מיומנויות) ובפאנלים של שנה ג' יינתן ציון לפרויקט בבחירה אישית, לצד ציון נפרד לשאר העבודות שיוגשו. הציון הסופי בקורסי החובה הוא שקלול של ציוני המנחה לאחר ההגשה במסגרת השיעור האחרון ושל הפאנל במסגרת שבוע ההגשות. תמהיל האחוזים ייקבע ע"י ועדת ההוראה ויפורסם לקראת ההגשות.
תנאי מעבר משלב לימודים למשנהו
מעבר מכל שנת לימוד אחת לשנייה מותנה בעמידה בחובות האקדמיים. השלמת קורס חייבת להיעשות במועד שנקבע על-ידי מנחה/ת הקורס ו/או ועדת הוראה. כדי לעבור מכל שנת לימוד אחת לשנייה, על הסטודנט/ית להשיג ממוצע ציונים 70 לפחות בשקלול כל הקורסים של שנת הלימודים במסגרת המחלקה.
כישלון בקורסי החובה יובא לשיקול דעתה של ועדת ההוראה המחלקתית, שתחליט אם וכיצד ניתן לתקן את הציון, אם בכלל. במקרה של כישלון בקורס בחירה ניתן יהיה לגשת לקורס בחירה אחר באותה שנה.
ככלל, לא ניתן לגרור חובות אקדמיים משנה אחת לאחרת. על הסטודנט/ית להשלים את כל חובות הלימודים בשנה בה הוא/היא לומד/ת, או לכל המאוחר עד היום הראשון של שנת הלימודים שלאחריה, וזאת לאחר אישורה של ועדת ההוראה על מועד ב', בהליך שייקבע.
תנאים לקבלת תואר
תנאים לזכאות לתואר בוגר/ת:
- צבירת הניקוד כנדרש.
- ממוצע משוקלל מ-70 ומעלה בכל שנות הלימודים.
- ביצוע והגשה של פרויקט גמר בסוף שנת הלימודים האחרונה וקבלת ציון 70 (מינימום). כאמור לעיל, פרויקט גמר שהציון שניתן לו פחות מ- 70 לא יוצג במסגרת התערוכה ו/או במיצג הבוגרים בסוף שנת הלימודים.
חידוש לימודים והשלמות לתואר
סטודנט/ית המבקש/ת לחדש לימודים לאחר הפסקה, או עקב אי-זכאות לתואר עקב אי עמידה בדרישות האקדמיות, ת/יפנה בכתב אל המזכירות האקדמית ולוועדת ההוראה המחלקתית, שתקבע את התנאים לחידוש לימודיו. מכתב בקשה לחזרה ללימודים לשנת הלימודים הבאה יוגש למזכירות האקדמית ולמזכירות המחלקה על פי תקנון האקדמיה. בכל מקרה, עם החזרה ללימודים יחולו על הסטודנט/ית כל החובות שהתווספו או שונו בתכנית הלימודים כתוצאה מתהליך התפתחות הלימודים במחלקה במהלך השנים. בכל מקרה, על הסטודנט/ית לסיים את הלימודים עד 7 שנים מיום תחילתם.
נציגי סטודנטים/יות
הסטודנטים/יות במחלקה יבחרו ארבע/ה נציגים/ות למועצת מחלקה, אחד/ת מכל שנת לימוד. הייצוג הינו לשנה אחת שלמה. לפחות שני שלישים מקרב הסטודנטים/יות ישתתפו בבחירת נציגי/ות שכבה (שנה א', ב', ג', ד'), על הבחירות להיות חשאיות. הבחירות תתקיימנה בתחילת שנת הלימודים (ב', ג', ד') ועד כחודש מתחילתה בהתייחס לשנה א'. מארבע/ה נציגים/ות אלה/ו יבחרו שני/שתי סטודנטים/ות כנציגים/ות לוועדת ההוראה המחלקתית, השניים/השתיים האחרים/ות יהיו מחליפים/ות. בכל מקרה, על נציגי/ות הסטודנטים לייצג נאמנה את ציבור הסטודנטים במחלקה על תחומיה.
נהלי עבודה בסדנאות המחלקה
לאור העובדה כי במחלקה נמצא ציוד טכני מורכב, המצריך משנה זהירות, חובה על כל הסטודנטים/יות לקרוא ולהישמע באופן מלא לכל ההוראות המפורטות להלן.
אי-מילוי אחר ההוראות הבסיסיות של כלל לבוש ומיגון אישיים עלול לגרור צעדים משמעתיים:
- ציוד בטיחות לסדנאות: בעת העבודה במעבדות ובסדנאות הרלוונטיות, על הסטודנטים/ות לעבוד עם נעליים סגורות, שיער אסוף וכיוצ"ב, ובעת עבודה עם המכשירים או הכלים הרלוונטיים - גם עם אוזניות, כפפות, מסכות ומשקפי מגן (ועוד, לפי תדריך הבטיחות בתחילת שנת הלימודים). סטודנטים/ות שיגיעו ללא ציוד זה – תופסק עבודתם/ן לאלתר והם/ן יופנו להשגת הציוד החסר.
- הציוד והחומרים הנמצאים בשימוש במחלקה מחייבים שימוש זהיר במיוחד. בתחילת שנת הלימודים יקבלו הסטודנטים/ות תדריכי בסיס ורענון לגבי נהלי הבטיחות והעבודה בסדנאות המחלקה. על הסטודנטים/ות לשנן את הנחיות הבטיחות הרלוונטיות לקורסים ולסדנאות השונות, ולפעול על פיהן באורח קפדני. סטודנטים/ות שלא יקיימו נהלים אלה במלואם יובאו לפני ועדת המשמעת המחלקתית.
- במידה שהתעוררה בעיה בטיחותית ולו הקטנה ביותר, יידעו הסטודנטים/ות בהקדם את ראש המחלקה, מנהלי/ות סדנאות המחלקה ו/או את אחראי/ת הבטיחות של האקדמיה.
- בגמר העבודה י/תדאג כל סטודנט/ית לסידור וניקיון עמדת העבודה, ולניקיון הציוד בו השתמש/ה (לדוגמה: כיבוי מבערים וסגירת ברזי הגז, או קיפול ונעילה הולמים של מכונות ומכשירים, או כל דבר אחר שנדרש על-מנת לשמור על הציוד והסביבה נקיים ומסודרים).
- השאלת ציוד לעבודה בסדנאות תיעשה במחסן המחלקה. תקופת ההשאלה תקבע על-ידי האחראי/ת לפי סוג הציוד, מטרת השאלתו ומידת הביקוש. השואל/ת אחראי/ית לתקינות הציוד ושלמותו. אין להשאיל את הציוד לצד שלישי או להשתמש בו למטרות שאינן במסגרת הלימודים במחלקה. אי החזרת ציוד תקין ושלם ובמועד הנדרש, תיחשב כעבירת משמעת – הגוררת קנסות על-פי הנהלים שיפורסמו ו/או חיוב בעלות הציוד.
- השימוש בסדנאות ובציוד המחלקה לצורפות ואופנה אסורה על סטודנטים/ות ממחלקות אחרות או א/נשים אחרים/ות, אלא אם כן קיבלו אישור מפורש לכך מראש המחלקה, מטכנאי/ת המחלקה או מנאמני/ות הבטיחות, ותודרכו באופן מלא וספציפי על המיכון או הכלים המבוקשים, הן ברמת השימוש והן ברמת הבטיחות.
כלים וחומרים לשימוש אישי
-
- כל הסטודנטים/ות בשנה א' מתבקשים/ות לרכוש ערכת כלים אישית, לפי רשימות שימסרו מראש ובתחילת השנה.
- כל הסטודנטים/ות יתבקשו לשלם דמי חומרים לא ישירים בגובה שייקבע בתחילת שנת הלימודים. דמי החומרים הלא ישירים מיועדים למימון עלות חומרים מתכלים שונים בשימוש הסטודנטים/יות בקורסים ובסדנאות השונות, שלא ניתן לחשב אותם באופן אישי.
סטודנטים/ות מחוץ למחלקה שילמדו קורסים במחלקה לצורפות ואופנה יידרשו לשלם דמי חומרים לכל קורס בסכום של 30 ₪ עבור כל 1 נ"ז.
סטודנטים/ות המשאילים/ות ציוד ממחסן המחלקה מתחייבים/ות להחזירו בזמן, במלואו, כפי שנמסר להם/ן, ללא בלאי בלתי-סביר, אחרת, יגרור הדבר קנסות.