באפשרות הסטודנטים.ות לבחור אחד מתוך שני מסלולי התמחות במסגרת הלימודים בתכנית לעיצוב אורבני:
- עיצוב אורבני בהתמחות שימור ומורשת
- עיצוב אורבני בהתמחות עיר ונוף
הלימודים כוללים את לימודי הבסיס בתכנית לצד קורסים ייעודים להתמחות (ראה פירוט בשנתון) כאשר עיקר ההתמחות מתבצעת במהלך שנת הלימודים השניה, ומשלבים קורסים מעשיים לצד קורסים עיוניים- תיאורטיים.
על מנת לעמוד בחובות ההתמחות, על הסטודנט.ית לצבור 16 נ"ז בנושא מסלול ההתמחות בו בחר.ה. שם מסלול ההתמחות יצוין על גבי תעודת הבוגר.ת. פירוט הדרישות לעמידה בחובות ההתמחות ניתן לקרוא בפרק המחלקה בשנתון.
עיצוב אורבני בהתמחות עיר ונוף:
באפשרות הסטודנטים.ות לבחור אחד משני מסלולי התמחות בתכנית לעיצוב אורבני:
- עיצוב אורבני בהתמחות שימור ומורשת
- עיצוב אורבני בהתמחות עיר ונוף
הלימודים במסלולים אלו כוללים את לימודי הבסיס בתכנית לצד קורסים ייעודים למסלול ההתמחות (פירוט בהמשך) כאשר עיקר ההתמחות מתבצעת במהלך שנת הלימודים השניה, ומשלבת קורסים מעשיים לצד קורסים עיוניים-תיאורטיים. על מנת לעמוד בחובות ההתמחות, על הסטודנט.ית לצבור 13 נ"ז בנושא מסלול ההתמחות בו בחר.ה, שם מסלול ההתמחות יצוין על גבי תעודת הבוגר.ת.
עיצוב אורבני בהתמחות עיר ונוף:
בעידן משבר האקלים המתקדם וצמצום משאבים טבעיים לאור פיתוח מואץ, החשיבות של הנוף העירוני הולכת וגדלה. מסלול ההתמחות בעיר ונוף יציע ארגז כלים מגוון אשר יעניק לבוגרי.ות התכנית את היכולת להתמודד עם מורכבות תכנון המרחב הפתוח בסביבה הישראלית והעולמית בהתייחס לסוגיות כגון שינוי אקלים, שיקום נופים, ייעור עירוני, ניהול מי נגר ומניעת הצפות, ושימור על מגוון המינים.
לא ניתן להבין את העיר במאה ה-21 באמצעות המרחב הבנוי בלבד. השינויים המשמעותיים אותם עברו המערכות האקולוגיות, התשתיות והכלכלה מחייבים גישה חדשה לעיר המתבססת על המושג הרחב של "נוף," ועל מושגי יסוד נלווים כגון רשתיות, מערכתיות, וטריטוריה. הנוף מהווה תשתית עירונית, אקולוגית וחברתית. מטרתו של מסלול ההתמחות הינה להפגיש את הסטודנטים.ות עם גוף הידע העכשווי ולפתח ראיה ביקורתית כלפי הנעשה בעיצוב ותכנון המרחב הציבורי הפתוח בישראל ובעולם.
עיצוב אורבני בהתמחות שימור ומורשת :
מסלול ההתמחות בשימור ומורשת מציע לבחון את חשיבותו ההולכת וגוברת של השימור כרכיב אינטגרלי בתחום העיצוב האורבני ותכנון העיר, מתוך גישה ביקורתית על פעולות השימור ומהותו של השימור במרחב. הוא יאפשר להעמיק במשמעותה של המורשת האורבנית במציאות הישראלית בה תהליכים של התחדשות עירונית נוגעים יותר ויותר במרקמים ובמבנים בעלי חשיבות היסטורית וחברתית. תהליכים שעצימותם והיקפם מציבים אתגרים חדשים בפני מתכננים.ות ומקבלי.ות החלטות, ומחייבים גיבוש מדיניות ויצירת ארגז כלים מגוון הכולל כלים למעורבות אזרחית, כלי ידע ותכנון, רגולציה וכלים פיננסיים.
מורשת אורבנית היא משאב חיוני לחיים בערים ובאזורים אורבניים. היא כוללת רכיבים מוחשיים ובלתי מוחשיים הקשורים במגוון האנושי הקיים בערים בהווה וזה שהתקיים בהן בעבר. טמון בה פוטנציאל לפיתוח כלכלי וליצירת לכידות וחוסן חברתי בסביבה דינמית, סביבה המשתנה תדיר בהשפעת תהליכים כלכליים, חברתיים ותרבותיים, זאת תוך שמירה על רכיביה ומאפייניה. בוגרי.ות התכנית במסלול זה יתמקדו בגישת נופים אורבניים־היסטוריים (Historic Urban Landscape) - תכנון האזור האורבני שנוצר מריבוד תכונות, ערכי תרבות וערכי טבע במהלך ההיסטוריה. שיטה זו מרחיבה את המושג "מרכז היסטורי" או "מכלול", וכוללת הקשרים אורבניים רחבים ואת סביבתם הגיאוגרפית (אונסקו, נובמבר 2011).