התכנית לתואר שני בתקשורת חזותית
برنامج اللقب الثاني في التواصل البصري
Master's Program in Visual Communication (M.Des)

ד״ר ליאת לביא, ראש תכנית התואר השני בתקשורת חזותית ומרצה במחלקה לתרבות חזותית וחומרית, היא חוקרת וכותבת בתחומי התרבות, הפילוסופיה והטכנולוגיה. מאמריה התפרסמו בכתבי עת מקצועיים, ספרי עיון וקטלוגים, והוצגו בכנסים בינלאומיים. בין היתר עוסקת ד״ר לביא במחקרה בהשפעתן של טכנולוגיות צומחות על תפיסת האנושי, בסוגיות האתיות שהן מעוררות, כפי שמתשקף למשל בשיח המתפתח בנוגע ל״זכויות רובוטים״, בסוגיות של מגדר, חלוקת משאבים ותרבות חזותית.
ד״ר לביא היא עו״ד, בעלת תואר ראשון במשפטים וכלכלה מאונ׳ ת״א, תואר ראשון באמנות, בצלאל, ותואר שני ושלישי בתכנית לפרשנות ותרבות, אונ׳ בר אילן. בעבר הרצתה במחלקה לפילוסופיה באונ׳ בר אילן ושימשה כמנכ״ל מכון שפילמן לצילום (חל״צ).

יוצר ומעצב בין תחומי. פרופסור בתכנית התואר השני לתקשורת חזותית ובמקבץ הבין תחומי שבמחלקה לתרבות חומרית וחזותית בבצלאל. בעל תואר B.Des מהמחלקה לתקשורת חזותית בבצלאל, MA באדריכלות ותרבות אורבנית של האוניברסיטה הפוליטכנית של קטלוניה בברצלונה (UPC) ותואר PhD באמנות מיצב אודיו-ויזואלית של אוניברסיטת De Montfort בלסטר, אנגליה. אשר גם למד במסלול הג׳אז ברימון, בית ספר לג׳אז ולמוסיקה בת זמננו.
הרקע הבין תחומי של אשר בא לידי ביטוי בעבודתו הקריאטיבית בטווח שבין המסחרי לאמנותי בפורמטים מגוונים החל ממדיה מודפסת ודיגיטלית ועד עיצוב אורבני ומיצבים. בשנים האחרונות מתמקד אשר במחקר מעשי ותאורטי בקשרים סינרגטיים בין דימוי, מוזיקה ומרחב בהקשר של מושג ה״מקום״ ובדגש על הרצף שבין חוויה לפרשנות הבאה לביטוי באוריינטציה במיצבים אודיו-ויזואליים.

ברטל מכהן כראש המחלקה לתרבות חזותית וחומרית בבצלאל, אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים. ברטל הוא יפנולוג המתמחה בתיאוריות של עיצוב יפני עכשווי כולל חקר אופנה, עיצוב תעשייתי, מנגה ותקשורת חזותית. בוגר תואר ראשון בהצטיינות במסגרת דו-חוגית (לימודי מזרח אסיה ויחסים בינלאומיים) באוניברסיטה העברית בירושלים. לאחר סיום התואר הראשון קיבל את מלגת המונבושו (Monbusho) מטעם הממשלה היפנית למד לתואר שני (M.B.A.) במחלקה למנהל עסקים בין-לאומיים באוניברסיטת Aoyama Gakuin בטוקיו בתוכנית משותפת עם אוניברסיטת Carnegie Mellon בארה"ב. לאחר חזרתו לארץ למד לימודי המשך לתואר שני בעיצוב תעשייתי בבצלאל – אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים. לאחר הלימודים בבצלאל המשיך ללימודי דוקטורט בביה"ס למדעי התרבות באוניברסיטת תל-אביב בהם התמחה בתרבות חזותית עכשווית. ספרו “Postmodern Advertising in Japan: Seduction, Persuasion and the Tokyo Art Directors Club” פורסם בשנת 2015. ספר זה מציג מודל חדש הבנוי על חיבור בין שדות מחקר נפרדים של מנהל עסקים (שיווק), אמנות, עיצוב וחברה ומציג את התרבות החזותית כנקודת מפגש בין כלכלה, אסתטיקה ואידיאולוגיה חברתית. סיפרו השני Critical Design in Japan: Material Culture, Luxury and Avant-Garde יצא בשנת 2020. הספר מציג את המעצבים שעבדו אחרי מלחמת העולם השנייה והגדירו מחדש את המושג 'עיצוב יפני' לצד מוצרי האוונגארד שעיצבו. מוצרים אלה שילבו אסתטיקה פוסט-מודרנית, תיאוריה ביקורתית וחוקי כלכלה חדשים ותפקדו כמוצרי יוקרה ובה בעת סוכני תרבות ביקורתיים.
קישורים לפרטים על הספרים :
Critical design in Japan - Material culture, luxury, and the avant-garde: Ory Bartal

מעצב גרפי רב תחומי, מאייר ואנימטור.
ראש המחלקה לתואר ראשון בתקשורת חזותית בבצלאל.
ביצירתו משלב פרקטיקות מגוונות כאיור, עיצוב גרפי וטיפוגרפיה, אנימציה, קוד, וידאו, פוסט פרודקשן ואפקטים מיוחדים.
מעצב ומנהל אמנותי בפרויקטים מגוונים בתחום הטלוויזיה, בהם העונה השנייה של מיזם ׳העברים׳ - סדרה דוקומנטרית אודות משוררים ואנשי רוח בתרבות העברית. והסדרה 'שיעור מולדת' של מודי בראון וענת זלצר. יוצר יצירה אישית מחקרית בתחום העיצוב בתנועה.
חובב מדע בדיוני. בזמנו החופשי נהנה ליצור מוזיקה אלקטרונית על סינתיסייזרים מודולריים.
בעברו, מפתח ומעצב סדרות אנימציה לילדים. הסדרה "זאק וקוואק" שבעיצובו, שודרה בערוץ ניקולודאון העולמי וערוצים נוספים, בכמאה ושמונים מדינות ברחבי העולם. על עיצוב הסדרה היה מועמד לפרס Annie של איגוד האנימציה של הוליווד.
לפני כן, כמייסד ומנהל קריאטיבי בסטודיו "פרימוס", עיצב את הנראות המותגית, סמלים, גופנים, אריזות גרפיות, פתיחים ומעברונים למרבית ערוצי הטלוויזיה הישראלים, ובהם הערוץ הראשון, חברת החדשות של ערוץ 2, זכייניות ערוץ 2 קשת, רשת וטלעד, ערוץ הילדים, ערוץ 8 ורבים מערוצי הכבלים והלווין. כמו כן עיצב עשרות מותגים, תכניות טלוויזיה, סרטי פרסומת וסרטי תדמית, סדרות אנימציה, משחקים לטלוויזיה אינטראקטיבית ואת ממשק המשתמש לתוכנת המסרים המידיים ICQ.

יוצרת תיעודית, במאית ומפיקת סרטים. מרצה מצטיינת בתואר השני לתקשורת חזותית בבצלאל ומלמדת במכינה לחברה הערבית של בצלאל.
כהן בוגרת תואר ראשון בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוניברסיטת תל אביב ותואר שני בתקשורת בהצטיינות ב -New York Institute of Technology. אם לשתי בנות, חיה ועובדת בתל אביב-יפו.
סרטיה השתתפו בפסטיבלים בינלאומיים, שודרו במספר רב של ערוצי טלוויזיה בארץ ובעולם ונרכשו לספריות של עשרות אקדמיות ומוזיאונים. סרטה עטור הפרסים, המחבל שלי - הראשון בטרילוגיה אוטוביוגראפית העוסקת בדקונסטרוקציה של מיתוסים - תורגם לעשרים שפות ושודר במעל עשרים מדינות. סרטיי הטרילוגיה נתמכו בין השאר על ידי קרנות קולנוע ישראליות, גופי שידור ישראלים, קרן סורוס, המכון הדני לקולנוע, רשת הטלוויזיה בי.בי.סי, רשת הטלוויזיה הדנית, הפינית, הבלגית ורשת הטלוויזיה הצרפתית-גרמנית: ארטא/ ZDF.
כלת פרס אמנות הקולנוע של משרד התרבות המוענק בפסטיבל הקולנוע בירושלים (2005). יו"ר פורום היוצרים הדוקומנטריים (1999 - 2003). מיוזמי ומקימי רדיו תל אביב FM102 וסמנכ"ל (1995 - 1998).
סרטה התיעודי מקדש מעט של אהבתנו הוזמן והוצג במוזאון הנגב לאמנות במסגרת התערוכה 50 שנים לאנדרטת הנגב ולפיסול הציבורי של דני קרוון.
בתום מסע חקירה ויזאולי אוטוביוגרפי, זיהתה כהן את הקשר בין התמקדות בסיפור האישי למציאת קול היוצר/ת, ועל בסיסו פיתחה מתודולוגיה לקורס מעשי דוקומנטציה אישית ולסדנה אינטנסיבית דּוֹקוּמֶנְטָתוֹן אותה העבירה במסגרת ERASMUS + באקדמיה לעיצוב בילפלד, גרמניה.

היסטוריונית אמנות וחוקרת תרבות חזותית.
תחומי ההתמחות שלה נעים בין תולדות האמנות של ימי-הביניים (עם דגש על האמנות של צפון איטליה); אדריכלות של זיכרון והנצחה (עם דגש על ישראל); היבטים שונים של הזיקה בין אמנות דתית לתרבות חילונית (עם דגש על סוגיות של חילול הקודש וקידוש החול); ושאלות הנוגעות במפגשים בין אמנות "גבוהה" לתרבות חזותית פופולרית ובאופציות שונות של השראה (בין "התכתבות" ל"מחווה" ובין האדרה להדרה).
נעמי מלמדת במחלקה לתרבות חזותית וחומרית, בתכנית הב.א. לתרבות חזותית וחומרית, בתואר השני בתקשורת חזותית ובתואר השני במדיניות ותאוריה של האמנויות.

ד"ר רומי מיקולינסקי, חוקרת, מרצה וכותבת בתחומי טכנולוגיה ותהליכי חדשנות, ראש התכנית לתואר שני בעיצוב תעשייתי בבצלאל.
ד"ר מיקולינסקי מחזיקה בדוקטורט בספרות אנגלית מאוניברסיטת טורונטו, ובעברה כיהנה כמנכ"לית מכון שפילמן לצילום. בין תחומי פעילותה האקדמיים נמנים תרבות דיגיטלית ואמנות אלגוריתמית, עתיד הספרות והקריאה, ופיתוח תפיסות של חדשנות מונעת-עיצוב (design-led innovation). היא עובדת עם עיריות, ארגונים גלובליים, סטארט-אפים, מוזיאונים וגופי מדיה על הטמעת טכנולוגיות דיגיטליות וחדשנות מונעת- עיצוב.

מעצב המתמחה בעיצוב אותיות, עיצוב טיפוגרפי, עיצוב אינטראקטיבי ופיתוח ווב. עובד כמעצב עצמאי ושותף בחברת המדיה הדיגיטלית היפרטיילס.

חוקר, אלגוריתמאי בינה מלאכותית ומרצה.
בוגר הפקולטה למדעי הרוח באוניברסיטה העברית וד"ר למדעי המח מאוניברסיטת תל אביב. מחקרו עוסק בעיבוד מידע ראייתי, בדגש על היבטים של הפניית הקשב ותנועות העיניים בזמן ובמרחב.
בין היתר יוצר מיצבים מבוססי דאטה ופעיל חברתי.